El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tret de sortida a la Fira Literal més multitudinària

Cultura

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva 8a edició aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig al recinte de la Fabra i Coats. Aquesta edició recuperarà el format plenament presencial amb un centenar d’editorials al mercat del llibre i una cinquantena de converses, debats, presentacions, poesia i contacontes, entre altres activitats. En paral·lel, es comptarà amb un mercat del llibre i una programació virtual.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons expliquen des de l’organització, “la fira és una aposta política que neix des del sector del llibre i que s’adreça al conjunt de les persones de la ciutat i del país i en especial als col·lectius oprimits per aquest sistema”; “amb la fira intentem dotar d’eines de pensament per contribuir a la seva emancipació”. “El nostre principal objectiu no és vendre llibres – en tot cas vendre llibres pot ser-ne una conseqüència – el nostre principal objectiu és generar nous lectors i lectores de pensament crític”, sintetitzen.

Per aconseguir-ho, l’organització convertirà el recinte de la Fabra i Coats “en la ciutat dels llibres radicals“. A més, s’han programat converses que abordaran els temes més candents del moment, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Per últim, també destacar que l’esdeveniment comptarà amb un espai de lectura, música en directe, espais gastronòmics i una zona de canguratge.

Cal posar de relleu que no només augmentarà el nombre d’editorials i llibreries independents que participen en el mercat del llibre, sinó que el certamen s’annexionarà i creixerà pels patis dels tres centres escolars del recinte. La Fira comptarà amb les tradicionals sales de presentacions i converses, però s’estrenaran nous espais com l’Espai Àgora, el qual buscarà ser la intersecció entre el món literari, l’acadèmia i els moviments socials. També es podrà gaudir d’un espai per a la lectura, un espai de canguratge i un espai de bar i restauració.

Respecte a la temàtica, l’edició d’enguany anirà dedicada a la ciutat i la ruralitat, a la cultura i la transformació social, a la vida per sobre del capital, l’antiracisme i el pensament descolonial i d’anticapitalisme, entre altres. Per aquesta raó, l’esdeveniment comptarà amb la presència de noms com els de Françoise Vergés, Houria BouteldjaFatima AatarWu Ming, Paul RocherEnrica Casassas, Arantxa TiradoAdrà Pujol, Núria Bendicho, Sebastià Portell, Davis Castillo, Uxue Alberdi, Maria Rodó-Zárate, Anna Pacheco, Pastora Filigrana i Ainhoa Nadia, entre altres.

Fotografia | Fira Literal 2021

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt