El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fira Literal tornarà a la Fabra i Coats amb centenars d’editorials

Cultura

Mes de maig, mes de primavera i mes de Literal, la fira d’idees i llibres radicals. Un any més, més d’un centenar d’editorials independents se citaran a la Fabra i Coats per convertir-la novament en l’epicentre de la cultura i el pensament crític. Fins a 126 parades, vuit cooperatives i 102 segells editorials exposaran més de 5.000 títols en el que està previst que sigui l’esdeveniment més multitudinari des de la seva fundació. Com sempre, la fira serà oberta al públic i de caràcter gratuït.

 

Cal posar de relleu que no només augmentarà el nombre d’editorials i llibreries independents que participen en el mercat del llibre, si no que el certamen s’annexionarà i creixerà pels patis dels tres centres escolars del recinte. La Fira comptarà amb les tradicionals sales de presentacions i converses, però s’estrenaran nous espais com l’Espai Àgora, el qual buscarà ser la intersecció entre el món literari, l’acadèmia i els moviments socials. També es podrà gaudir d’un espai per a la lectura, un espai de canguratge i un espai de bar i restauració.

Amb aquesta edició la fira recuperarà la presencialitat i buscarà tornar a convertir-se en un espai de trobada entre editors, traductors, prescriptors, lectors i biblioteques, que a través del llibre busquen transformar la societat. “La pandèmia ha portat l’aïllament i l’erosió dels vincles comunitaris. Ha deixat malmès el teixit social i cultural del nostre país. Cal recuperar els espais de trobada i de vida comunitària com l’espai de llibre i les idees radicals que proposa Literal”, assenyala la coordinadora de la fira, Laura Arau.

En total, pel cap de setmana del 21 i 22 de maig ja hi ha programades 70 activitats entre presentacions de llibres, converses, debats, poesia, conta contes i actuacions musicals que ocuparan cinc espais repartits per tot el recinte. En la mateixa línia, destacar que dos dies abans de l’obertura de portes tindrà lloc la Literal Pro, on es trobaran una setantena d’editorials de tot el món amb els objectius de facilitar la compravenda de drets, generar espais de trobada entre editors i escriptors i oferir una programació alternativa amb converses i classes magistrals.

La fira tornarà a poder-se celebrar sense restriccions // CEDIDA

Respecte a la temàtica, l’edició d’enguany anirà dedicada a la ciutat i la ruralitat, a la cultura i la transformació social, a la vida per sobre del capital, l’antiracisme i el pensament descolonial i d’anticapitalisme, entre altres. Per aquesta raó, l’esdeveniment comptarà amb la presència de noms com els de Françoise Vergés, Houria Bouteldja, Fatima Aatar, Wu Ming, Paul Rocher, Enrica Casassas, Arantxa Tirado, Adrà Pujol, Núria Bendicho, Sebastià Portell, Davis Castillo, Uxue Alberdi, Maria Rodó-Zárate, Anna Pacheco, Pastora Filigrana i Ainhoa Nadia, entre altres.

Fotografia | Fira Literal 2021

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt