El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tret de sortida al perllongament del nou carrer Gran

Societat

Després de dos anys i mig de la inauguració del primer tram pacificat del carrer Gran de Sant Andreu, aquest dilluns 24 de gener els operaris tornaran a Sant Andreu per començar el perllongament de l’obra fins a Mossèn Clapés. Una continuació de la reforma que té com a eixos principals la creació d’una plataforma única, la creació de noves zones enjardinades, la supressió d’espai pels cotxes en benefici dels vianants i els ciclistes i la potenciació del comerç de proximitat.

 

Tal com ha avançat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, “la urbanització mantindrà tots els criteris de la primera part”. Per tant, no existirà un nou estil o disseny urbanístic, sinó que el format estètic de vial simplement es perllongarà des de Joan Torras fins a l’alçada de la confluència del carrer Gran amb els carrers d’Arquimedes i Balira (plaça de Mossèn Clapés). Un total de 460 metres que se sumaran als 850 metres ja reformats i que suposaran una inversió municipal de 4,1 milions d’euros (IVA inclòs).

Les obres que comencen aquest dilluns es dividiran en dues fases. Una primera que anirà de Joan Torras i fins a Campeny, i una segona que començarà a l’estiu i afectarà el tram de Campeny fins a la plaça de Mossèn Clapés. Segons ha exposat Sanz, l’obra donarà resposta a la històrica reivindicació veïnal que reclama pacificar el carrer Gran. Tanmateix, i segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, cap de les entitats veïnals d’aquest sector, l’AVV Sant Andreu de Palomar i l’AVV Sant Andreu Sud – Tramuntana, s’ha pogut reunir amb els responsables del consistori aquest dies previs per analitzar com es durà a terme l’obra.

La intenció de l’Ajuntament de Barcelona és poder inaugurar el nou tram reformat del carrer Gran de Sant Andreu dies abans de la campanya de Nadal del proper mes de desembre. En opinió de la tinenta d’alcalde, la finalització del projecte que va començar el mandat passat, acabarà per “articular tot el teixit històric del barri” i “simbolitzarà la millora de tot Sant Andreu”, encara que la reforma del primer tram suposés l’increment del trànsit en altres vials paral·lels, tal com ha denunciat de forma reiterada l’AV Sant Andreu Sud.

Calendari de les obres // Ajuntament de Barcelona

En relació amb l’obra, més enllà del centenar d’arbres que hi ha entre Joan Torras i Mossèn Clapés, s’hi plantaran una vintena més, es crearan 500 metres quadrats de parterres per a arbustos i s’instal·laran 30 bancs i 20 cadires noves, agrupades en punts clau per crear noves zones de descans. En paral·lel, es canviarà tota la pavimentació seguint l’estètica de la reforma ja executada i es renovaran les canonades dels serveis, el cablejat de les telecomunicacions i el drenatge. A més, s’ha de tenir en compte que no només es reformarà el carrer Gran, sinó que l’obra també s’endinsarà en els carrers que desemboquen a la columna vertebral de Sant Andreu: Joan Torras, Agustí Milà, Guardiola i Feliu, Tramuntana, Campeny, Colòmbia, Valentí Iglesias i Balira.

Des de l’equip de Govern destaquen que, obres com la del carrer Gran, on la prioritat passa a ser pels vianants, se seguiran estenent per la ciutat i ha posat com a exemple el futur projecte de la Mercedes-Benz o la pacificació de la Meridiana fins a Fabra i Puig. “Necessitem una ciutat on poder i voler viure; un compromís perquè tots els veïns es vegin beneficiats per una política de recuperació de l’espai públic i una aposta front l’emergència climàtica“, ha sintetitzat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt