El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La FESC omple la Fabra i Coats de projectes ètics i sostenibles

Economia

El bon temps i les ganes de retrobar-se han resultat ser la suma perfecta per consolidar l’èxit de la desena edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC). Aquest cap de setmana la Fabra i Coats ha tornat a ser l’escenari d’exposició de més 140 empreses i entitats de la pràctica totalitat de sectors econòmics. Un esdeveniment que ha tingut com a objectiu mostrar com, des de l’economia solidària, es pot donar resposta a bona part de les necessitats de la vida. Des de l’habitatge o l’alimentació, passant per la roba, la mobilitat, l’energia o els serveis de finances ètiques, salut, cures, cultura i oci.

 

Com no podia ser d’una altra manera, la nota més positiva d’enguany ha sigut la recuperació de la presencialitat. De fet, les empreses i entitats han ocupat la pràctica totalitat dels espais exteriors del recinte fabril amb la fira de mostres, mentre que les sales interiors han quedat reservades per a les xerrades i debats sectorials. La co-coordinadora de la fira, Eva Goenaga, ha valorat positivament la desena FESC, la qual ha volgut definir com el “punt de retrobada de les persones que conformen l’economia solidària del país; era un espai necessari que s’ha pogut recuperar”.

Els expositors s’han ubicat als espais exteriors // FESC

L’origen de la FESC cal ubicar-lo l’any 2012, en plena crisi del capitalisme, com a resposta des d’un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació. Després de deu anys, la FESC s’ha convertit en l’espai referencial de l’economia solidària del país. Per contextualitzar la incidència d’aquest teixit econòmic, destacar que a les 344 organitzacions adherides a la XES en formen part 242.000 persones, es generen 9.100 llocs de treball i uns ingressos anuals de 324 milions d’euros.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt