El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu comença a doblegar la corba de la segona onada

Societat

La imposició de les mesures restrictives per evitar la propagació de la COVID-19 ha començat a donar els seus primers fruits i aquesta darrera setmana Sant Andreu de Palomar ja ha experimentat el primer i lleu descens de nous casos. Segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre el 2 i el 8 de novembre es van contagiar 174 andreuencs, xifra que rebaixa el pic de PCR positives de la setmana anterior, el qual va assolir el rècord de 218 nous malalts.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tot i aquest descens, cal tenir en compte que el nombre de nous contagis segueix sent molt elevat al nucli urbà i la taxa d’incidència del virus actualment se situa en 297 casos per cada 100.000 veïns. Una mitjana que resulta superior a la barcelonina (268 per cada 100.000 hab.) i que reflecteix el punt en què es troba Sant Andreu de Palomar: actualment és el segon barri de la ciutat amb més positius absoluts, només per darrere del Raval (185). Pel que fa al conjunt del districte, el nombre de positius també ha minvat, tot i que moderadament: de registrar 545 casos fa quinze dies, a comptabilitzar-ne 490 la darrera setmana.

A quins grups generacionals està afectant més aquesta segona onada del coronavirus? Especialment als adults entre 35 i 64 anys, els quals han reportat 69 nous casos, seguit dels joves entre els 15 i 34 anys (53 positius setmanals). La xifra que comença a créixer de forma preocupant és el col·lectiu de majors de 65 anys, els quals han reportat 29 PCR positives. Pel que fa als infants i preadolescents menors de 14 anys, s’han detectat 23 contagis.

Són aquests darrers positius entre les edats escolars els que han conduït als diferents centres educatius a confinar fins a 21 grups a data de 10 de novembre a les 9 hores del matí. Un grup a l’Escola Ignasi Iglésias, dos a l’Escola Molí de Finestrelles, dos al Sagrada Família, un a l’Institut Martí Pous, un al centre Mare de Déu de la Soledat, un al FEDAC Sant Andreu, un a l’Escola La Maquinista un a l’Escola Turó Blau i tres al Jesús Maria. El que destaca per sobre de tots, però, és l’Institut Doctor Puigvert, amb nou aules confinades.

Per últim, posar de relleu que l’índex de reproducció del virus ha caigut respecte dies anteriors, sobretot a la franja del sud de Sant Andreu. En aquesta zona per cada 100 veïns contagiats, se’n contagien 85, estadístiques que presagien un minvament de l’afectació a la població. En canvi, al sector nord de Sant Andreu, per cada 100 veïns infectats se n’infecten 101 de nous. El doblegament de la corba es comença a efectuar si el nombre de nous contagis és inferior a 100.

Fotografia | Hospital Clínic de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt