El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Govern tanca la restauració i limita el comerç per la COVID-19

Societat

El president en funcions del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres les restriccions per frenar la segona onada de la COVID-19. Les més rellevants seran les que afectaran els sectors de la restauració i del comerç, tot i que l’executiu català també ha demanat la corresponsabilitació de la ciutadania per suspendre la interacció social i la mobilitat, amb l’objectiu d’evitar mesures encara més restrictives.

 

A partir de la nit de dijous a divendres i durant els propers 15 dies, els bars i restaurants ja no podran obrir al públic, ni a l’interior ni a les terrasses, i només podran fer servei a domicili i per emportar. En paral·lel, el sector del petit comerç haurà de reduir el seu aforament al 30% i els establiments amb més de 400 metres quadrats i centres comercials hauran d’instal·lar mecansimes per controlar l’accés. En paral·lel, els establiments que impliquin contacte, com ara els centres d’estètica, també hauran de tancar. Només podran seguir en funcionament les perruqueries.

Aragonès ha justificat el tancament de la restauració pel fet que és l’espai on les restriccions de seguretat més s’acostumen a relaxar i on existeix “més risc de propagació de la malaltia”. En paral·lel, el president en funcions també ha instat a reduir al màxim la mobilitat, les trobades socials i ha demanat a les empreses que promoguin el teletreball. “Volem evitar el confinament total“, ha advertit en referència a la necessitat d’aplicar mesures des d’aquesta setmana. Per minimitzar les pèrdues, el Govern ha anunciat que dimarts aprovarà un decret llei d’ajudes, el funcionament de les quals encara no s’ha concretat.

En el món de l’esport també s’ajornarà tota competició esportiva, a excepció de les competicions, estatals, internacionals o professionals. Els gimnasos i equipaments esportius hauran de treballar amb cita prèvia i un aforament del 30%. Les sales de joc hauran de romandre tancades i els parcs, jardins, i espais de jocs infantils hauran de tancar a les 20 hores. Pel que fa a la cultura, les sales i espais culturals mantindran l’aforament al 50%, el mateix percentatge que hauran d’aplicar els centres de culte i religiosos.

Totes les mesures anunciades pel Govern català hauran de ser ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en les properes hores.

2 Comentaris

 1. Sant Andreu, subcampeón de Barcelona en covid, tras Les Corts.

  https://www.lavanguardia.com/vida/20201015/484093005749/epidemia-dispara-barcelona-numero-reproduccion-153.html

  Después de lo que se ha venido viendo con el incumplimiento de las normas por los vecinos de forma y manera sistemática, parece normal. Recuerdo haber contado que de 100 a duras penas 3o llevaban la mascarilla en el furor del verano.

  Ahora dirán esto y lo otro, pero al final la justicia se impone y tenemos lo que nos merecemos.

  Menudo invierno nos espera…

 2. Los de bcn saltándose la ley para no variar… Hoy no pueden haber terrazas, y esto es lo que pasa.

  En Sant Andreu he contado unos cuantos sitios abiertos y pasándose por la entrepierna la ley de la Generalitat.

  VÍDEO: Les terrasses de Barcelona: gent fumant, poques mascaretes i cap distància

  https://elcaso.elnacional.cat/ca/successos/tancament-bars-restaurants-terrasses-plenes-gent-fum-sense-distancies-seguretat-barcelona_39302_102.html

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt