El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Fabra i Coats / FÀBRICA DE CREACIÓ - GUNNAR KNECHTEL PHOTOGRAPHY

L’Institut Vapor del Fil se suma al programa EN RESiDÈNCiA

Societat

Amb motiu de l’inici del nou curs escolar, el programa ‘EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’ ja ha presentat amb un cartell de 27 artistes, amb la col·laboració de 40 docents i la participació de 400 alumnes d’ESO de 24 instituts de la ciutat. Entre aquests, per primera vegada participarà l’Institut Vapor de Fil, que actualment ocupa un espai provisional al recinte de Fabra i Coats. En paral·lel, l’Institut Martí Pous i el Doctor Puigvert repetiran l’experiència.

 

Com funciona el programa? A cadascun dels centres seleccionats se li assignarà un artista (segons les preferències de llenguatge artístic demanat) que al llarg del curs desenvoluparà un projecte de creació amb la col·laboració dels alumnes i del professorat. Un procés de creació que es realitzarà dins de l’horari lectiu i que servirà per dur a terme un registre gràfic i documental dels processos que es publicarà al blog i al web d’EN RESiDÈNCiA. Per últim, es realitzarà una presentació pública dels processos i de les obres resultants.

L’artista Anna Irina Russell aterrarà a l’Institut Doctor Puigvert per plantejar un espai de reflexió sobre les formes de comunicació, els codis d’interacció i les estructures semiòtiques de control, per tal de fomentar una mirada crítica en els sistemes de vigilància i en el control dels cossos i de la informació. En paral·lel, Paula Bruna realitzarà la seva residència a l’Institut Vapor de Fil per fer una investigació artística al voltant dels no humans amb els quals convivim, dotar-los de veu en la configuració de la realitat i de la història i tractar de percebre l’entorn a través d’ells. Per últim, a l’Institut Martí Pous hi anirà Jorge Albuerne

Pel que fa als equips de mediació, EN RESiDÈNCiA es desenvoluparà amb el comissariat i la coordinació d’entitats específicament orientades a les interseccions entre educació i cultura (A Bao A Qu, L’Afluent, Experimentem amb l’Art, Transductores); els equips educatius de museus (Fundació Joan Miró de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu del Disseny i Born Centre de Cultura i Memòria) i d’equipaments culturals (Mercat de les Flors, Teatre Lliure); així com els equips de les Fàbriques de Creació ( Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Central del Circ, La Caldera – Les Corts) i els espais de creació independents ( Antic Teatre, La Poderosa).

Fotografia | Fabra i Coats // FÀBRICA DE CREACIÓ – GUNNAR KNECHTEL PHOTOGRAPHY

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt