El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Desnonada una família amb menors, després de ser estafada

Societat

Desenes de veïns s’han concentrat des de primera hora del matí a la rambla de Fabra i Puig, cantonada Neopàtria, amb l’objectiu d’aturar un desnonament en aquest darrer carrer. Tal com ha denunciat el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de fer un “desplegament desproporcionat”, el qual ha consistit a tallar el carrer des de les 6 hores del matí amb sis furgonetes dels ARRO, per fer fora d’un habitatge a una família amb dos menors. La presència dels activistes, però, no ha evitat l’execució del desnonament.

 

Des del sindicat asseguren que es tracta d’una família sense recursos i en procés de sol·licitud d’asil que es va veure “estafada” per un tercer. Si bé van començar tots els tràmits per aconseguir un habitatge a través de la Creu Roja i altres organismes socials, finalment van abandonar aquests canals després d’aconseguir un sostre a través d’un privat. El que no sabien, però, és que la persona que els va entregar la clau a canvi de 1.200 euros de fiança en realitat no era el propietari.

“Ells creien que estaven llogant un pis de forma regular fins que un dia els va arribar la comunicació judicial amb l’ordre de desnonament“, expliquen les mateixes fonts. “Després d’acollir-se al dret de la justícia gratuïta, l’advocat no els ha arribat fins aquest dilluns quan tenien el llançament aquest mateix dimecres”, afegeixen. Tot i que la família ha intentat negociar amb la propietat, aquesta s’ha negat a retirar la denúncia. En paral·lel, el mateix sindicat explica que ni Serveis Socials ni des del departament d’Habitatge de Barcelona els han ofert cap solució.

Desplegament dels Mossos d’Esquadra // @Sirereta – Twitter

Per tal de donar una segona oportunitat a la família, el Sindicat de l’Habitatge de Sant Andreu ha fet una crida a sumar-se a la concentració de la rambla amb Neopàtria per aturar el desnonament. La intenció de no deixar arribar a la comitiva judicial ha sigut infructuosa i la família ha acabat al carrer. Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha enviat un equip de Serveis Socials, el qual ja ha activat el procediment habitual per dotar-los d’un allotjament d’emergència.

Fotografia | La família desnonada, amb les maletes i els menors al carrer //  DAVID MELERO

1 Comentari

  1. David, esto es fácil. Dile a un conocido tuyo que les ceda una propiedad suya. Y sino a alguien del ayuntamiento. Verás cómo entoces te dicen que no. Hay está el problema. Quieren que pague el pueblo y la gente se ha cansado de hacer el primo. Yo invito a Pablo Iglesias a ceder el enorme jardín de casa a los sin techo… Podemos envejecer esperando.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt