El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Baixa la xifra de contagis per COVID-19 a nivells de fa un mes

Societat

El ritme de nous contagis per COVID-19 a Sant Andreu de Palomar dona una treva. Després de viure tot un mes d’agost amb més de cinquanta nous positius PCR a setmanals, aquesta darrera setmana de setembre la xifra ha passat a ser substancialment més baixa. Segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat, entre el 31 d’agost i el 6 de setembre s’han contagiat 41 andreuencs, uns 16 menys respecte al període anterior.

 

Aquesta xifra suposa que el territori ha registrat un nombre de casos similars als que es van detectar a finals del juliol. Tot i això, en comparació amb altres barris de la ciutat, Sant Andreu és el cinquè pitjor parat, per darrere del Badal (42), La Sagrada Família (55), el Poble-sec (50) i El Raval (83). Respecte a l’àmbit del Districte, percentualment és el que menys baixa (de 180 nous casos a 179), sense tenir en compte el de Les Corts, que és l’únic que ha experimentat un increment, passant de 57 a 70 casos setmanals.

Pel que fa a les franges d’edat, aquesta darrera setmana els contagis entre joves de 15 i 34 anys són els que més han caigut amb diferència. Mentre que fa una setmana se’n van detectar 29 positius, en la darrera han sigut només vuit, un més que els registrats entre la població major de 65 anys. En canvi, el grup de població que manté les infeccions al mateix ritme és el dels adults entre 35 i 64 anys, amb 23 nous malalts. En el cas dels menors de 14 anys s’han reportat tres infeccions.

En el camp de la incidència del coronavirus, Sant Andreu de Palomar reporta 70 casos per cada 100.000 habitants, mitjana que ja ha passat a estar per sota de la barcelonina. Destacar que la ràtio de contagis a Sant Andreu sud ha tornat a pujar per sobre de l’u (1,17), mentre que al nord per cada veí contagiat es contagien 0,9 persones.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt