El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L'Escola de La Maquinista acostuma a ser una de les més demandades / DGM

Tres escolars andreuencs guanyen el Premi Sambori d’Òmnium

Cultura

Èxit de l’alumnat del Districte Sant Andreu al Premi Sambori que organitza Òmnium Cultural. Fins a tres escolars han sigut reconeguts pel jurat de la demarcació de Barcelona, després que cinc escoles diferents del territori hagin presentat un total de 25 treballs. En aquesta línia, destacar que es tracta del premi literari escolar amb més participació d’Europa: només l’any 2019 van participar fins a 130.000 alumnes.

Banner Ajuntament 300x250
 

Pel que fa als premiats del districte, aquests han sigut Víctor Colomer, de 2n cicle de primària l’Escola Joan Roca 1953 amb l’obra ‘Jo puc, tu pots!‘, la Noa Guaita de 1r cicle de primària de l’Escola Ignasi Iglésias amb ‘El Somni‘ i la Dina Moulkih de 1r cicle de primària de l’Escola Pegaso, per ‘La lluna i el sol‘. A més, el certamen també ha comptat amb la participació d’alumnes de l’Institut Martí Pous i la secció de secundària de l’Escola Roca.

A diferència de l’entrega de premis de l’any passat a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, enguany la crisi de la COVID-19 ha impedit celebrar cap gala i els premiats rebran els reconeixements directament. En canvi, el que no canviarà serà l’edició d’un llibre amb els textos guardonats a la demarcació de Barcelona i a on, com resulta obvi, figuraran les obres d’en Víctor Colomer, la Dina Moulkih i la Noa Guaita. Posteriorment el llibre serà entregat als centres educatius del districte perquè l’incorporin a les seves biblioteques.

El Premi Sambori és l’únic premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat dels territoris de parla catalana i té com a objectius “promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar”, expliquen des d’Òmnium. A més, l’entitat cultural també cerca incentivar la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

Entrega dels guardons de l’edició del 2019 a Can Fabra // ÒMNIUM CULTURAL

Des del 2006, Òmnium Cultural organitza i impulsa el Premi Sambori Òmnium a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que organitza aquest concurs des del 1998 al País Valencià. La participació, en aquest premi, ha anat en augment any rere any i en l’edició passada es va arribar a la participació total de 130.000 alumnes, una xifra que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

Fotografia | Imatge d’arxiu

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt