El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Guàrdia Urbana reitera per megafonia el confinament dels veïns

Societat

Ordre de quedar-se a casa. Aquest diumenge ha sigut el primer dia de confinament efectiu, després de la posada en marxa de les mesures que acompanyen l’Estat d’Alarma. Una norma, però, que no tothom ha complert. Si bé el president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, va dictaminar la restricció de moviments per la via pública, menys per uns casos concrets, al llarg de la jornada ha sigut fàcil veure veïns que s’han saltat l’ordenament i han sortit a caminar en parella o a fer esport.

 

Per evitar aquesta mena de comportaments, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han sortit a patrullar al llarg de tota la jornada per fer tornar cap a casa a aquells que no estaven complint la norma. En aquest sentit, ja s’han vist patrulles identificant infractors i sancionant, tot i que des de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ja ha anunciat que l’objectiu és no haver de sancionar ningú.

De totes maneres, l’advertiment de poc ha servit a algunes persones. En el mateix parc del carrer de Lanzarote, un grup de fins a deu joves s’han trobat per passar la tarda de diumenge xerrant, jugant i posant música amb un altaveu portàtil. Només la presència d’un cotxe de la Guàrdia Urbana pel carrer de la Residència ha fet que marxessin corrents.

Fins a deu joves s’han arribat a concentrar amb música // DGM

El Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana (popularment coneguda com a Llei Mordassa) recullen els delictes i infraccions administratives a les que es poden enfrontar aquells veïns que no respectin l’Estat l’Alarma. Mentre que els delictes d’incompliment o resistència a l’autoritat estan castigats amb fins a quatre anys de presó, en cas d’aplicar-se la Llei de Seguretat Ciutadana les sancions van des dels 601 euros, fins als 30.000 euros.

Vídeo | Una patrulla de la Guàrdia Urbana demana als veïns de la rambla de l’Onze de Setembre el seu confinament // INSIGPOL

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt