El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tres veïns detinguts per extorsionar usuaris de ‘Grindr’

Societat

La Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Andreu ha detingut tres persones de nacionalitat espanyola, per un delicte de robatori amb violència i intimidació i per extorsió. Segons fonts policials, el primer de fets es remunten al passat 31 d’octubre quan un home va acordar una trobada de caràcter íntim al domicili d’un noi de 19 anys a través de Grindr, una coneguda aplicació de contactes especialitzada en el col·lectiu LGTBI.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com relata el cos dels Mossos d’Esquadra, tan bon punt la víctima va arribar al domicili, es va sentir insegura i va voler marxar, però en aquell moment un home de 45 anys i una dona de 43 van aparèixer per demanar-li diners i finalment li van sostreure el mòbil. Posteriorment, l’afectat va presentar denúncia , però els agents no van localitzar els autors dels fets al domicili on havien ocorregut. Per aquest motiu es va activar una ordre de cerca i detenció contra ells.

Posteriorment, el 2 de desembre, una altra persona va denunciar uns fets similars que li havien succeït el 28 d’octubre. En aquest cas, també havia concertat una trobada al domicili d’un noi major d’edat a través de la mateixa aplicació de contactes. Un cop van iniciar la relació sexual va aparèixer una dona molt exaltada fent-se passar per la mare del noi i el va amenaçar de denunciar-lo perquè deia que era menor. No obstant això, li va dir que no ho faria si li pagava 200 euros. L’home va caure en l’engany i per por d’haver comès un delicte sense saber-ho, se’n va anar a un caixer acompanyat de la dona i li va lliurar 150 euros. Uns dies més tard, va decidir posar la denúncia explicant els fets tal com havien succeït.

Finalment, la investigació policial va permetre localitzar l’home i detenir-lo el passat 12 de desembre. El dia 4 de gener, es va detenir la dona i el 16 de gener l’altre autor dels fets. Tots tres van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra recomanen que, si s’utilitzen aplicacions de contactes, es prenguin totes les precaucions possibles, com ara assegurar-se al màxim que la persona amb què s’acorda la cita és qui diu ser fent una trobada prèvia en un lloc públic i si ja després s’observa res sospitós, marxar. A més, també assenyalen que és important que una tercera persona de confiança tingui coneixement d’on es produirà el contacte. Per últim, destaquen que en cas que es produeixi cap delicte, aquest sigui denunciat per evitar que més persones siguin víctimes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt