El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Altre Festival, la conscienciació social feta espectacle

Cultura

La Fabra i Coats acollirà aquest cap de setmana l’Altre Festival, el qual tornarà a tenir com a objectiu apropar el món de la salut mental a la societat des d’una vessant positiva i integradora, trencant estigmes socials. En els seus sis escenaris repartits pel recinte fabril s’oferiran més de 35 espectacles de companyies d’arreu del món (Regne Unit, Costa Rica, República Txeca…), la Marató de Ràdios i la darrera creació de Teatro do Mar: “InSomnio”, entre d’altres.

 

Tot i la seva curta trajectòria, cal recordar que L’Altre Festival és el primer festival d’arts escèniques i salut mental amb espectacles que donen visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb o sense trastorn mental i a aquelles obres que reflexionen sobre la salut mental. Espectacles de producció pròpia com “Gallos de pelea” amb cabosanroque o el darrer treball de Mark Lockyer “Keep on Walking, Federico”. Tot, per apropar al públic general la realitat de la salut mental des d’un punt de vista diferent.

Tal com destaquen des de l’organització, s’ha demostrat que les arts escèniques són una eina fonamental en el procés de recuperació i normalització de la vida de les persones que pateixen una malaltia mental. El teatre, la dansa, la música, el circ o la poesia fan que la Fabra i Coats es converteixi en un punt de trobada, un lloc d’intercanvi, creació i participació.

El públic objectiu de L’Altre Festival, però, no serà només les persones amb trastorns i els seus amics i familiars (ja conscienciats i sensibilitzats), sinó tota la ciutadania en general. En aquesta línia, l’edició d’enguany encetarà una nova etapa d’internacionalització, amb el projecte “The Other Festivals”. El passat mes d’abril es va celebrar a Rosario (Argentina) El Otro Festival amb la idea de poder compartir, aprendre, descobrir i viure la mirada de l’Altre a diferents països del món.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més del suport d’ens privats, entitats i un gran nombre de col·laboradors i col·laboradores.

Fotografia | Organització

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt