El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Veïns reclamen “l’espai perdut” per a gossos al Parc de la Pegaso

Societat

Desenes de veïns s’han concentrat amb els seus gossos al pipi-can del Parc de la Pegaso per il·lustrar l’espai d’esbarjo que els ha deixat l’Ajuntament de Sant Andreu. Tota una imatge que ha tingut com a objectiu denunciar la darrera decisió de l’executiu andreuenc: eliminar la pradera on fins ara es trobaven per fer-hi un espai verd que, en principi, fins i tot privarà l’accés als mateixos ciutadans.

 

La protesta celebrada el passat 16 de desembre ha reclamat a l’Ajuntament el retorn d’aquest espai perquè propietaris i gossos puguin tornar a “jugar, córrer, socialitzar i gaudir”. “Som molts els ciutadans i ciutadanes que vivim a Barcelona amb els nostres gossos i necessitem espais com el que hem perdut”, han exposat. A més, han recordat que més enllà de gaudir amb els seus cans, l’espai també els ajudava a “gaudir del temps fora de casa i fer vida saludable”.

“Creiem que aquestes àrees d’esbarjo per anar amb els nostres gossos no es poden reduir únicament a uns ‘pipicans’ d’escassos metres quadrats, massificats, estressants i amb problemàtiques estructurals i higièniques diverses”, consideren. De fet, el que es va instal·lar al Parc de la Pegaso compta amb només 140 metres quadrats i el més proper a aquest sector urbà es tracta del minúscul pipican situat a la plaça de l’Abad Escarré (a tocar de la rambla de l’Onze de Setembre).

“Per poder gaudir, necessitem espais més oberts i amples on els nostres gossos puguin passejar lliurement sota la nostra supervisió; espais on nosaltres també connectem amb la ciutat, amb els altres i amb nosaltres mateixos”, subratllen. A més, des de la plataforma Espai Gos Barcelona recorden que ells també són veïns de la ciutat, tot i que darrerament estan veient com se’ls prohibirà “l’entrada a alguns parcs” i se’ls retirarà “de les zones que estàvem fent servir”.

Des de la plataforma tampoc tenen clar “que es busquin alternatives satisfactòries per a tothom”. Al seu parer, de mica en mica quedaran “exclosos” del seu propi entorn urbà, “confinats a donar voltes per les voreres amb els gossos lligats o veure’ns tancats dins de gàbies urbanes”. Davant d’aquesta circumstància, asseguren que no es cansaran de demanar “espais dignes son poder anar lliurement amb els nostres gossos”.

Fotografia | Cedida

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt