El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Artur Tudo signa un exemplar a un lector en acabar la presentació DGM

Artur Tudó presenta a Can Fabra ‘Misión en Roma’

Cultura

Amb només un any i mig, l’andreuenca Llop Roig ja s’ha aventurat a trencar el seu propi sostre de vidre. Si bé fins ara l’editorial liderada per Pau Vinyes destacava pels seus llibres de temàtica local, com ara el volum ‘Sant Andreu de Palomar il·lustrat’, l’editorial apostarà aquest proper Sant Jordi per la novel·la històrica d’Artur Tudó: ‘Misión en Roma. Una aventura de Julio Marco Breuco’.

 

Vinyes ha justificat el motiu de l’aposta per una raó aparentment molt senzilla: “Tenia ganes d’obrir aquesta escletxa i fer camí en la novel·la històrica; saltar a la piscina. I en aquest sentit, a l’Artur feia molts anys que el coneixia i ell sempre em parlava de les seves novel·les històriques; històries que era una llàstima que no fossin publicades“, ha explicat.

En aquest sentit, l’obra ha sigut oficialment presentat a l’Auditori de Can Fabra aquest darrer dilluns, espai en el qual l’autor ja ha signat els seus primers exemplars a uns lectors molt intrigats pel seu contingut. I és que com ha explicat Tudó, el llibre “pot trencar els esquemes del seu públic, ja que al cap i a la fi els romans no eren tan diferents a nosaltres”. Què vol dir l’autor amb aquesta afirmació? “A què les pel·lícules ens han distorsionat la història de Roma; ens han mentit”. “A la mateixa primera escena de Ben Hur ens ensenyen com els esclaus remen a galeres; doncs és absolutament fals, perquè qui anava a remar ho feia voluntàriament per aconseguir la ciutadania romana“.

De fet, el volum més enllà de ser tota una trama de misteri que abraça a les més altes esferes de Roma, també és una subtil classe d’història antiga. I és que al cap i a la fi, el pare de la novel·la no és més que un professor. La seva missió diària? Introduir nous coneixements als seus alumnes de primària i secundària mitjançant jocs i narracions orals. Un valor amb el qual impregna cada pàgina ‘Misión en Roma’, on barreja tota una trama de misteri amb les seves eines pedagògiques.

Fotografia | Artur Tudo signa un exemplar a un lector en acabar la presentació / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt