El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sortida de les treballadores i treballadors de la Fabra i Coats, entre 1928-1932. Autor desconegut / Arxiu CEII.

La Fabra i Coats es converteix en la meca dels amants del còmic

Cultura

Al llarg d’aquest cap de setmana del 2, 3 i 4 de març, la Fabra i Coats serà un full en blanc on els expositors, els assistents i els conferenciants dibuixaran el futur del món del còmic. O millor dir, amb l’arribada del GRAF, un dels festivals del còmic d’autor més prestigiosos, el recinte fabril passarà a ser la meca dels amants d’aquest tipus de literatura que combina art gràfic i literari.

 

Si bé l’any passat es va superar el record de visitants, enguany els organitzadors cerquen créixer encara més i superar el llindar dels 3.000 assistents, els quals hauran de donar un simbòlic euro per poder entrar. A més, en aquesta edició el GRAF ampliarà l’espai pels expositors amb l’objectiu de “donar cabuda a un major nombre de propostes que reflecteixin l’actual efervescència”, expliquen en un comunicat.

D’aquesta manera, el festival cercarà ser una referència en el terreny de l’autoedició i el còmic d’autor en general. A més, el caràcter internacional no faltarà a la Fabra i Coats, ja que fins al pulmó industrial de Sant Andreu es desplaçaran col·lectius d’altres països com ara Xile o Argentina. Entre els autors s’ha de destacar la presència de l’autoria Nadia Hafid, Horacio Altuna o Rubén Pellerejo, així com d’altres signatures destacades de la novela gràfica ibèrica, com ara Quan Zhou, Pablo Ríos, Luis Bustos, Anabel Colazo o Albert Monteys.

Com a novetat d’enguany, el GRAF comptarà amb un programa específic dirigit al públic infantil, en el qual col·laborarà la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. En aquest sentit, des de l’organització destaquen que “el còmic està present diàriament en les nostres vides” i que com “aquesta maquinària subterrània imparable està aportant segells d’interès i empreses que presenten talents”. Per tant, resulta “vital” l’existència d’esdeveniments locals “que recullin l’actual efervescència de l’edició independent”, expliquen.

Fotografia | Sortida de les treballadores i treballadors de la Fabra i Coats, entre 1928-1932. Autor desconegut / Arxiu CEII.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt