El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una campanya de l’Sgae bonifica el 90% de les entrades al SAT!

Cultura

Amb motiu del IV Dia de l’Autor Sgae, la Societat general d’Autors i Editors de Catalunya bonificarà el 90% de les entrades a diverses instal·lacions d’espectacles, entre les quals es troba el SAT!. Gràcies a aquesta campanya, els espectadors només hauran de pagar a taquilla el 10%, que representa el que s’acostuma a emportar l’autor de l’obra en concepte de drets. Per tant, l’entrada queda reduïda a menys d’1 euro en el cas del teatre andreuenc.

Banner Ajuntament 300x250
 

Aquesta campanya s’aplicarà a tots els espectacles del SAT!? De fet no. Només a aquells que se celebrin entre el dijous 15 i el diumenge 25 de març, amb motiu del Dia Mundial del Teatre. En aquest sentit, al SAT! només hi ha una obra que compleixi els requisits de l’Sgae per acollir-se a la bonificació i aquesta es tracta de ‘La pastissera i els follets’, de la companyia L’Estaquirot Teatre.

La representació de titelles que comptarà amb descompte serà la del dissabte 17 de març, la qual comença a les 17:30 hores. En aquest sentit, cal afegir un altre criteri a destacar: les entrades que paga parcialment l’Sgae són només un centenar, mentre que el SAT! compta amb 383 butaques. Per tant, la resta de localitats (283) sortiran al preu habitual de 9,5 euros per espectador.

En aquest sentit, el director del Sant Andreu Teatre, Òscar Rodríguez, ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu que de les entrades les han posat a la venda a les 15 hores d’aquest dijous, només tres hores més tard ja hi havia 70 de les 100 entrades a menys d’un euro venudes. Si més no, el responsable de la sala andreuenca considera que més aviat la campanya cerca “conscienciar al públic” sobre què costa una entrada.

Tal com detalla Rodríguez, sobre una entrada que pot costar 10 euros, un d’aquests (el 10%) va a parar en brut directament al seu autor original, mentre que el 90% restant del tiquet se’ls emporten els impostos com ara l’IVA, les plataformes de venda per internet (com Atrápalo o Ticketea), la companyia teatral i la sala que acull la representació.

Fotografia | Hernán Piñera

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt