El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Escultura de dona al costat d'una tomba al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

Enterraments ‘low cost’ al Cementiri de Sant Andreu

Societat

Punt final als enterraments a 6.200 euros de mitjana. Si bé fins ara el ritu funerari quedava en mans del duopoli Mémora – Áltima a la ciutat de Barcelona, a partir de l’estiu entrarà a operar directament l’Ajuntament a través de l’empresa pública Cementiris de Barcelona. La intenció? Rebentar preus i rebaixar el servei fins als 1.800 euros (o bé 2.400 euros si es vol afegir una sala de vetlla). En aquest sentit, les obres per adequar el Cementiri de Sant Andreu al nou servei podrien començar aquest mateix estiu.

 

L’anunci s’ha efectuat després que la regidora d’ERC, Trini Capdevila, anunciés que el seu grup municipal s’abstindrà als pressupostos municipals del 2018 de l’alcaldessa Ada Colau, perquè aquests puguin tirar endavant. De fet, l’acord arriba després d’intenses negociacions entre el Govern municipal i la resta de grups de l’oposició, molts dels quals es negaven a aprovar el plantejament que comportava la creació d’una funerària pública.

Si bé l’acord entre Barcelona en Comú i ERC queda a mig camí entre què volien uns i els altres, aquest almenys permetrà que la mesura es comenci a dur a terme aquest proper juny al Cementiri de Montjuïc, i posteriorment a la resta d’instal·lacions municipals, com ara el Cementiri de Sant Andreu, el qual es veurà reformat per incorporar el nou servei. “Finalment, tindrem un servei públic, digne i més econòmic“, ha assenyalat Capdevila.

La tarifa, que finalment han pactat ambdues formacions, serà més baixa que la que preveia l’equip de Colau. Si bé en un principi el servei havia de costar entre els 2.400 i els 4.700 euros, al final serà de 1.800 euros (IVA inclòs) pel servei bàsic, o bé de 2.400 euros si es vol disposar d’una sala de vetlla. Es vulgui o no aquest suplement, l’enterrament de totes maneres inclou la recollida del cos, el taüt i la vestimenta del fèretre, el condicionament sanitari del difunt, un cotxe fúnebre i una cerimònia de comiat.

L'Escultura d'un àngel al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA
L’Escultura d’un àngel al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA SA

A més, els republicans han afegit una segona petició al Govern per aconseguir la seva abstenció: la venda del 15% de les accions que l’Ajuntament té a Serveis Funeraris (Mémora té el 85%). Ara, el Govern haurà d’acceptar totes les condicions per poder signar el pacte, com ja ha fet per aconseguir l’abstenció del PDeCAT als comptes. En aquest cas, la formació liderada per Xavier Trias li ha exigit fer marxa enrere en la nova tarificació social de les escoles bressol i retirar la partida per enllaçar el tramvia.

Fotografia | Escultura de dona al costat d’una tomba al Cementiri de Sant Andreu / CEMENTIRIS DE BARCELONA S.A.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt