El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’actriu Mercè Sampietro rebrà el Premi Gaudí d’Honor

Cultura

La desena edició dels Premis Gaudí tindran un suau toc andreuenc. La Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català ha acordat distingir a l’actriu Mercedes Sampietro amb el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2018 per la seva trajectòria a la pantalla, al teatre i en el món del doblatge. Un guardó honorífic que la veïna de Sant Andreu de Palomar rebrà el proper diumenge 28 de gener.

 

L’acte que es durà a terme a l’Auditori del Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) guardarà un espai per homenatjar la seva trajectòria. De fet, aquest no és el primer premi que rep en la seva carrera, ja que d’aquests n’acumula diversos a les vitrines de casa seva per la seva feina sobre els escenaris i davant de la càmera. Entre aquests, el de millor interpretació femenina al Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià en dues ocasions o el Goya a la millor interpretació femenina protagonista per ‘Lugares Comunes’.

Tal com ha assenyalat la junta de l’Acadèmia catalana, des del debut cinematogràfic amb ‘A un Dios desconocido’, Sampietro ha participat en gairebé mig centenar de pel·lícules. Si més no, el film que la va catapultar va ser ‘Gary Cooper que estás en los cielos, dirigida per Pilar Miró. Una interpretació que li va valer tant l’aplaudiment de la crítica com els primers premis d’Interpretació Femenina del Festival Internacional de Cinema de Moscou i el de Taormina, entre d’altres.

En el cas de la petita pantalla, l’actriu ha participat en nombroses series, tot i que les més destacades potser van ser ‘La Tía de Frankestein’ (1986), ‘El mundo de Juan Lobón’, (1988), ‘Juntas pero no revueltas’ (1995), ‘Porca Misèria’, ‘Nissaga de poder’ i la més recent, ‘La Riera’.

Per últim, destacar que Sampietro va ser Presidenta de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas d’Espanya des de novembre del 2003 fins al desembre de 2006, passant-li el testimoni a qui anys després seria ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde. De fet, Sampietro no és nova en el Gaudí, ja que el passat 2009 ja va ser premiada pel curtmetratge que va dirigir: ‘Turismo’.

Ara, amb el Gaudí d’Honor-Miquel Porter pràcticament sota el braç, la veïna de Sant Andreu gravarà el seu nom juntament amb la resta d’històrics del cinema català, com ara Montserrat Carulla (2013), Julieta Serrano (2014), Ventura Pons (2015), la també andreuenca Rosa Maria Sardà (2016) o Josep Maria Pou (2017).

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt