El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els veïns i veïnes van muntar una barricada amb tanques d'obra a la porta de l'Escola Molí de Finestrelles / DGM

Minut a minut de l’1-O a Sant Andreu

Política

· 19:33 hores: tal com s’havia informat prèviament, els Mossos d’Esquadra s’emporten en un cotxe patrulla les urnes del CEIP Sant Pere Nolasc entre els càntics dels 300 veïns i veïnes que hi havia a les portes del recinte educatiu. Un dels agents fins i tot aixeca el polse als votants que els aclamen.

 

19:21 hores: Els organitzadors del referèndum ja han començat a fer l’escrutini de paperetes al CEIP Sant Pere Nolasc, segons han explicat ells mateixos als veïns i veïnes que han anat a “defensar” el local electoral. Un cop comptabilitzats els vots, els Mossos d’Esquadra s’emportaran i custodiaran el material electoral per tal que no sigui confiscat pel Cos Nacional de Policia (CNP).

15:54 hores: els veïns i veïnes comencen a muntar una barricada a la porta del CEIP Sant Pere Nolasc per retenir les forces policials. Els materials que fan servir són les tanques de l’obra del PERI – Lanzarote, entre els quals es troben una gran quantitat de tanques amb els senyals de trànsit inclosos. A l’interior del col·legi electoral la votació continua a bon ritme. En total, unes 200 persones “defensen” el punt de votació.

12:02 hores: els vídeos que circulen per les xarxes socials on es veuen els agents del Cos Nacional de Policia agredint a adolescents i persones grans provoquen tensió a les llargues cues. Moltes donen la volta a diverses cantonades del carrer. Per ara no consta que cap carrer s’hagi hagut de tallar, tot i que una patrulla de Mossos d’Esquadra vigila d’aprop.

11:35 hores: un home increpa a les persones que ajuden a sortir de l’Ignasi Iglésias als veïns i veïnes. “Yo entro por donde me sale de los cojones”, els amenaça. Finalment l’organització el fa fora del recinte educatiu.

10:24 hores: els sistemes informàtics funcionen a mig gas. Els servidors no paren de caure i dificulta el ritme de la votació.

9:15 hores: comencen a votar els primers andreuencs a l’Escola Ignasi Iglésias. Hi ha molts problemes tècnics. Els membres de les taules electorals han de fer servir les dades dels seus telèfons mòbils per connectar-se a internet.

8:20 hores: forts aplaudiments dels concentrats quan passen els Bombers per davant dels col·legis electorals.

8:08 hores: A l’Ateneu Harmonia ja s’han constituÏt les taules electorals:

8:05 hores: es comunica que els veïns i veïnes poden votar en qualsevol col·legi electoral. El cens passa a ser universal.

7:30 hores: arriben les primeres urnes als col·legis electorals de Sant Andreu de Palomar. Des d’aquest mitjà de comunicació, però, no desvetllarem en quins centres educatius ja han arribat ni com.

7:10 hores: patrulles dels Mossos d’Esquadra es presenten a les portes dels col·legis electorals. En veure tantes persones dins i fora, esperen a rebre les instruccions del comandament central.

7:00 hores: comencen a caure les primeres precipitacions.

6:30 hores: els veïns i veïnes comencen a retirar cartells penjats pels carrers que pretenen confondre a qui volen votar, en desviar-los a altres col·legis electorals.

6:00 hores: els representants de les AMPAS que al llarg d’aquesta setmana han organitzat activitats lúdiques als centres escolars abandonen els recintes, tal com han pactat les jornades anteriors amb els agents dels Mossos d’Esquadra.

5:30 hores: cues de centenars de persones ja ocupen la via pública, a l’espera de poder entrar als seus respectius col·legis electorals.

5:00 hores: Sant Andreu es lleva com un dels Districtes amb més col·legis electorals ocupats. De fet, només el CEIP Baró de Viver i l’AFA Bon Pastor han restat tancats. A primera hora de la matinada només faltava gent al CEIP Bernat Oil i a l’Ateneu l’Harmonia.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt