El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Obres al carrer Residència pel Peri Lanzarote / DGM

En marxa les obres de la nova illa verda de Sant Andreu

Societat

La reurbanització dels carrers de Residència, Lanzarote i els solars dels voltants ja està en marxa. Des de fa uns dies la zona ha quedat restringida al trànsit i tampoc es pot aparcar en superfície. Tot plegat, per donar pas a les obres que tenen com a objectiu dotar d’aquesta zona de Sant Andreu d’una àmplia zona verda per als veïns i veïnes, on la circulació restarà restringida d’ara en endavant.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si bé fins ara al sector imperava el color gris, d’aquí a uns mesos les cruïlles de carrers es convertiran en una de les zones més oxigenades de Sant Andreu de Palomar. Els cotxes i l’asfalt pràcticament desapareixeran d’aquestes vies en favor de parterres i més arbrat. En total, l’Ajuntament ha preparat una partida de 140.000 euros per transformar aquest nucli en una illa per als vianants.

El projecte que porta el nom de PERI Lanzarote fa anys que ronda pels calaixos de l’Ajuntament, però no ha sigut fins ara que les retroexcavadores han començat a treballar. En total, més de 3.000 metres quadrats de nous jardins i un miler de m2 que es destinaran als jocs infantils entre els carrers de Lanzarote, Residència, Gran de Sant Andreu, Eiximenis, Valentí Iglesias i el passeig de Torras i Bages.

La zona verda tindrà dos eixos centrals. Un primer a tocar del carrer Gran, en el solar adjacent a l’edifici del bingo. En aquest espai s’instal·larà una zona amb aparells perquè la gent gran faci exercici. Mentrestant, en el segon solar es muntarà  un espai de jocs infantils i un hort urbà que serà cuidat pels alumnes de l’Escola Sant Pere Nolasc (l’edifici educatiu queda just davant). Fins ara aquest solar restava buit.

Plànol de la futura configuració de l'illa verda / Bagursa
Plànol de la futura configuració de l’illa verda / Bagursa

L’illa per als vianants també comportarà que el carrer de la Residència es tanqui al trànsit i només puguin accedir els cotxes que vagin als pàrquings, els serveis públics (taxis, ambulàncies…) i els proveïdors dels establiments comercials. A més, la via també guanyarà més superfície, ja que el mur perimetral de la residència d’avis serà enderrocat. D’aquesta manera la zona verda s’estendrà fins a la mateixa façana d’aquest edifici de la Casa Bloc.

Un dels aspectes que està sobre la taula de l’obra és l’enderroc de l’edifici del bingo. Segons l’empresa pública Bagursa, aquest no no comportarà cap problema en el desenvolupament de les obres i ja tenen en compte que els darrers inquilins del bloc (el Centro Castellano Leonés) siguin reallotjats en un nou local. La intenció és que un cop s’obri el parc al públic ja no estigui l’edifici. L’inici de les obres del PERI Lanzarote ha començat simultàniament a les del Mercat provisional de Sant Andreu i el Parc d’Antoni Santiburcio a les Casernes.

Fotografia | Obres al carrer de la Residència per la reurbanització del PERI Lanzarote / DGM

4 Comentaris

 1. Faltarán aparcament ara mateix 500 plazas on aparcan el veins. …. ideas pero fer mes bonico el barri o el poble de SANT ANDREU tiestos agafats las balcóns amb flors de total colors autóctonas algo asamblat las carrers del pobles pirinaicos francesos y andorrans

 2. No ho sé, però segur que s’ha fet un treball exhaustiu de la freqüentació dels veïns per aquesta zona. Deu ser immensa, segur. De no ser així, això serà fer un brindis al sol dels que ja ens tenen acostumats certs sectors de la política municipal, no andreuenca. Desitjo sort i un bon viatge.

 3. Ja era hora de fer ús d’aquests solars, és una bona idea…i ójala l’ederroc del Edifici Bingo, com també s’ha de:

  -Mateixa actuació al davant d’aquest, els solars de la “vorera alta” entre Carrer Arquimedes i Carrer Gran de Sant Andreu., amb molta merda i cases abandonades amb perill de caure. (fa 40 anys que es van tancar aquestes cases)
  -Pacificació en 1 fase, no dos, de tot el Carrer Gran (des de Palomar a Fabra i Puig), que és intransitable i menys per passejar… que li diguin a la gent gran, minusvàlids i els centenars de carrets de nen com estan les voreres… amb forats, desnivells, arrels d’arbres, … i no parlem del carril bici, fet una merda i ple de socabons.
  -Accés des de Palomar del nou futur Parc d’Antoni Santiburcio a les Casernes. Que és aixó de no arribar fins a la cantonada? No te sentit…
  -Abandonament de les llums/pivotes del Carrer Colòmbia i a més un desnivell terrible pels cotxes (tots toquen els baixos) de puixa i baixa.

  Gracies!

 4. Han pensado ustedes en las urgencias, aquellas en las cuales la vida de una persona está en juego….ya bastante mal están las vías principales como para poner arbolitos…..los vecinos de los carritos con bebés no quedan excluidos….estamos todos expuestos a una urgencia….luego que? Qué bonitos son los árboles…los árboles se van a verlos al campo que es su medio natural.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt