El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els arbres dels Jardinets de Can Fabra ja han florit / DGM

La guia de carrers per als al·lèrgics al pol·len

Societat

Ja ha arribat la primavera amb el bon temps, els termòmetres que de mica en mica van pujant, les ganes de donar un passeig i… oh wait! Les al·lèrgies que provoca la flora en plena efervescència. Ets al·lèrgic al pol·len? No et preocupis! Des de L’Exprés de Sant Andreu t’hem preparat una guia amb els carrers que has d’evitar en funció dels arbres que més et poden tocar els nassos:

 

Plataners: Representen el 30% de tots els arbres de la ciutat i, tot i no estar tan presents com a la resta de la capital, a Sant Andreu de Palomar també són majoria. Si passejar per sota de les seves copes et provoca irritacions nasals i oculars, intenta evitar de totes totes les rambles de Fabra i Puig i de l’Onze de Setembre. Sí, perds part de l’essència primaveral andreuenca en desistir de les seves terrasses, però pensa que a l’Eixample ho tenen pitjor. Altres carrers a evitar són el d’Irlanda, Segre, Malats, Dublín, Rovira i Virgili, la plaça de les Palmeres i Bartrina. El plataner també és present en altres punts del poble, però de forma més puntual.

Acàcies: són molt minoritàries, tot i que es troben de forma molt concentrada. Per tant, podríem dir que la seva presència és un camp de mines per les persones que pateixen del pol·len que allibera les seves flors. Per tant, s’hauria d’evitar dur als nens a la zona de jocs del Sot dels Paletes (entre Torras i Bages i Joan Torras), o passejar pel costat andreuenc de la Meridiana. La confluència entre el carrer de parellada i Josep Soldevila també és un punt sensible, així com la boca de metro d’Onze de Setembre (L9).

Auró Americà: és difícil de trobar a Sant Andreu, però el punt on està establert és un dels més transitats de tot el poble. Per tal d’evitar passar una (breu) mala estona, evita pujar o baixar del carrer Gran a Torras i Bages (o a la inversa), pel carrer de Joan Torras. Tots ells estan plantats en la vorera més ampla.

Troana: aquest arbre menut i perennifoli és molt fàcil de localitzar. El trobem exclusivament al carrer de Santa Marta i al carrer de Servet. Ara bé, cal vigilar, perquè la seva presència en aquestes vies és molt concentrada. En canvi, la seva presència al llarg del passeig de Torras i Bages és més moderada i fàcil d’identificar: són els arbres que podem trobar als tests grans de fusta que estan sobre la vorera.

I per acabar, pots caminar tranquil per Sant Andreu de Palomar si ets al·lèrgic al pi australià, al xiprer o a l’olivera. D’aquestes espècies no hi ha pràcticament cap exemplar vora de casa teva. Ara bé, si has de desplaçar-te més enllà, és recomanable que facis servir el següent interactiu per traçar la teva ruta (sense haver de dur a sobre el mocador).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt