El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Lluita indígena, sàtira i economia col·lectiva als dijous de la Cinètika

Cultura

Primer mes de l’any i de nou arrenquen els dijous de cinema a la Cinètika. Entrada lliure, pantalla gran, debat crític i acció.

 

Des del centre social autònom ubicat al número 28 de la Rambla Fabra i Puig es manté l’aposta pel format de cinefòrum els dijous a les vuit del vespre com a eix de la seva programació de cinema, on els divendres hi trobem dues projeccions temàtiques de pel·lícules de culte.

Al mes de gener la programació va arrencar ja el passat dijous amb la projecció del drama Dogvile del cineasta Lars Von Trier, i hi ha previstos pels següents els films Lakota Women, Les vacanses de Monsieur Hulot i Economia Col·lectiva.

Lluita indígena

Lakota Woman. Siege at Wounded Knee és l’escollida per la projecció del dijous 12. El film que el cineasta Frank Pierson va fer l’any 1994 parla de la història d’una jove nativa americana que, als anys setanta, és internada en una escola on es veurà forçada a abandonar les seves arrels. Això la porta a fugir i reprendre la lluita del seu poble per acabar essent una de les protagonistes de la insurrecció de Wounded Knee i convertir-se en una referent pel moviment.

La projecció es farà dins el conjunt d’activitats organitzades per Comitè de Solidaritat amb Leonard Peltier de Barcelona i que inclourà una manifestació el matí del dijous per demanar la posada en llibertat de Peltier -un activista nadiu americà pres des de fa 40 anys-. Membres del Comitè seran a la projecció i participaran d’una xerrada-debat posterior.

Sàtira política francesa

El 19 de gener serà el torn de Les vacances de Monsieur Hulot. Aquesta pel·lícula de 1953, considerada la millor del cineasta francès Jacques Tati, aprofita l’excusa d’unes vacances a la platja per, a partir del personatge de M.Hulot -interpretat pel mateix Tati- fer una sàtira de les classes polítiques i econòmiques franceses de la postguerra. El film obre també debat sobre la creença de a la societat occidental de que el treball està per sobre de l’oci i que el valor de la tecnologia complexa ho està per sobre d’altre plaers més “simples”.

Economia col·lectiva

La directora Eulàlia Comas serà l’encarregada de presentar el seu documental “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa” el dijous 26 de gener. L’acompanyarà l’historiador Agustín Guillamón per comentar les col·lectivitzacions revolucionaries que es van succeir entre 1936 i 1939 a Catalunya, on segons explica el document el 80% de les fàbriques van ser col·lectivitzades.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt