El diari independent de Sant Andreu de Palomar

manifestacio-feminicidi-feminista-sant-andreu-editada-david-garcia-mateu

Els carrers de Sant Andreu criden contra el “feminicidi masclista”

Societat

Un any després, una seixantena de persones s‘han tornat a aplegar a la plaça d’Orfila per denunciar el “feminicidi masclista”. Sota el paraigua de les Festes Feministes de Sant Andreu, les dones concentrades han clamat contra la violència i la mort de les seves companyes a mans dels homes.

Banner Ajuntament 300x250
 

Substancialment, l’acte ha estat organitzat en clau feminista. Tot i això, a la convocatòria s’han sumat i solidaritzat alguns homes que han preferit fer una passa al costat per no restar protagonisme a les seves companyes. Les organitzadores han volgut remarcar al manifest que els comptadors de dones mortes no s’han de tornar a posar a zero amb el canvi d’any i han recordat a les 105 assassinades en el darrer 2016 (segons feminicidio.net).

Tal com han explicat, aquestes persones han sigut víctimes de “la violència que executa” el “sistema heteropatriarcal i capitalista”. Un mal que, a parer seu, resta després “amb total impunitat“. “S’estan vulnerant els drets humans de la meitat de la societat”, han denunciat, en referència al fet que el gènere femení representa una de cada dues persones al món. Internacionalització del discurs que, a més, els ha servit per recordar també a les dones migrades “que pateixen doble discriminació: les del seu país d’origen i la del país d’acollida”.

En la lectura, les organitzadores també han volgut incidir en el reclam institucional per aconseguir partides pressupostàries més importants per destinar a la causa; alhora que han criticat la instrumentalització masclista de les institucions jurídiques.

manifestacio-feminicidi-feminista-2-sant-andreu-editada-david-garcia-mateu

Dels retrets tampoc s’ha lliurat la premsa, a la qual han demanat que es posicioni “clarament contra la violència masclista” i deixi de “manipular el llenguatge, encobrir als agressors i assassins i representi a les dones com a víctimes de la violència domèstica”. “No es poden continuar tractant els casos com a situacions aïllades“, han expressat.

Un cop finalitzada la concentració entre aplaudiments a Orfila, la marxa ha avançat pel carrer de l’Ajuntament, ha tallat uns minuts el carrer Gran de Sant Andreu i ha pujat fins al Mercat de Sant Andreu, des d’on han continuat amb els càntics i els lemes contra la violència masclista, amb aturades per enganxar siluetes que simbolitzaven les dones mortes dels darrers mesos.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt