El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Llotja juga amb la transversalitat de les Belles Arts

Cultura

Pintura, escultura, gravat, joiera i ceràmica es fusionen a la Llotja. L’Escola Superior de Disseny i Art presenta una exposició transversal, la qual abasta en ventall les diferents disciplines artístiques. El nexe en comú de les obres són els seus creadors. Tots ells membres del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT). Amb la mostra pretenen expressar que “la riquesa de la seva entitat rau en la multidisciplinarietat de les activitats que proposen”. 

 

El recorregut de l’exposició, que es podrà visitar fins al 17 de desembre a la Sala Nau, proposa a l’espectador un passeig entre obres, tant abstractes com figuratives, que proven de mostrar les diverses vessants de l’expressió artística. Com ha remarcat el Degà del Col·legi de Belles Arts, Antonio Aguirre, l’exhibició persegueix l’objectiu de “destacar la professionalitat de la gent que ha participat i fer-ho en una escola emblemàtica com és la Llotja, amb una gran tradició”.

De fet, es tracta de l’escola de disseny més antiga de l’Estat espanyol, en ser hereva directa de la ‘Escuela Gratuita de Diseño’, creada el 1775, i actualment constitueix tot un exemple d’interrelació entre els diversos camps del coneixement i la creació.

En aquest aspecte, Aguirre ha manifestat que tot i que aquesta és la primera exposició que les dues institucions fan de manera conjunta, anteriorment ambdues entitats ja havien treballat plegades en altres formats, com conferències, tallers i cursos formatius; emprenent una línia de col·laboracions que volen “mantenir”.

expo-art-eitada-adriana-valero-dengra

A més, de la desena de membres del COLBACAT que participen en la mostra, tres també exerceixen com a docents de l’Escola Llotja. Tal com expliquen des de l’entitat,  “moltes vegades, de forma simultània, combinem les tasques docents, les d’investigació pedagògica i les purament artístiques, en totes les seves manifestacions: pintura, escultura, fotografia, art digital, vídeo…” tot establint entre elles “vincles d’acció i de comunicació tant a nivell individual com col·lectiu”.

 

Periodista especialitzada en les Humanitats i coordinadora de les seccions de Cultura i Opinió. En l'actualitat també exerceix com a periodista a El Periódico de Catalunya. Anteriorment ha treballat en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el Canal150 de Santa Coloma de Gramanet.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt