El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Èxit rotund de la cinquena edició del Festival Dau

L'Exprés de Sant Andreu i Societat

Milers de persones han passat aquest cap de setmana per les 300 taules de jocs de la Fabra i Coats en el marc del Festival Dau, que durant l’any anterior ja va arribar a congregar 21.000 assistents. La cinquena edició del certamen ha posat especial èmfasi en les propostes dirigides al públic infantil i ha aconseguit congregar centenars de famílies que han aprofitat l’oportunitat per afegir idees a la carta dels Reis Mags. Els adults han coincidit que la jornada els permet posar-se al dia del sector, així com conèixer el funcionament de les noves propostes per poder assegurar que els més petits encertin amb la seva tria. Enguany, el festival també s’ha estès a les places de Sant Andreu, on s’han pogut veure mostres de jocs populars i tradicionals, com la trobada internacional de bitlles, amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli.

 

En aquest sentit, els pares han elogiat que el festival permet descobrir alternatives als jocs promocionats a través dels mitjans i contribueix a què els nens es plantegin noves opcions. “És bo que els nens puguin provar diferents jocs perquè sinó s’acostumen a deixar-se emportar pel primer que veuen”, ha comentat una mare que s’ha desplaçat des de l’Hospitalet per acudir a la cita.

“En general, estem bastant desconnectats del que està passant en el món dels jocs, quan en realitat és importantíssim saber a què juguen els nostres nens, perquè al cap i a la fi per ells és el que més importa”, explica el seu marit mentre els organitzadors repassen les normes del ‘Mysterium’. A més, dins aquest espai dedicat als més petits també ha tingut un paper destacat la Plataforma per la Llengua amb propostes que conviden els nens a jugar en català, entre les quals l’estrella d’aquesta edició ha estat el ‘Baby Blues’.

No obstant, des de l’organització han destacat que el Festival Dau no pretén que el paper dels adults sigui el d’espectador passiu, sinó que les activitats estan pensades per a què hi participin tots els públics i s’involucrin en el tauler amb els més menuts. En aquest sentit, l’edició d’aquest 2016 també ha mantingut espais dedicats exclusivament als més grans com el segon Campionat Mundial de Pandemic. La cita ha congregat jugadors procedents de vint països, entre els quals el Brasil, la Xina, el Japó, els EUA i el Canadà que han compartit taulell per cooperar en aquest joc on tots els participants han treballar conjuntament per a parar un virus.

A més, seguint la tradició inaugurada pel festival fa tres edicions, el certamen ha tornat a col·laborar amb la plataforma de micromecenatge Verkami en l’organització d’un concurs amb l’objectiu de trobar finançament perquè es puguin dur a terme els projectes guanyadors. Enguany, d’entre les 160 propostes que s’han presentat, el jurat s’ha decantat pels jocs Circus i Flick Galaxy. Ambdues propostes rebran el suport econòmic de la plataforma per tal de desenvolupar els projectes durant el proper 2017.

Festival Dau Barcelona

Periodista especialitzada en les Humanitats i coordinadora de les seccions de Cultura i Opinió. En l'actualitat també exerceix com a periodista a El Periódico de Catalunya. Anteriorment ha treballat en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el Canal150 de Santa Coloma de Gramanet.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de L'Exprés de Sant Andreu

Vés a dalt