El diari independent de Sant Andreu de Palomar

festival-dau-retallada-david-garcia-mateu

El Festival Dau converteix la Fabra i Coats en un gran tauler de joc

Societat

Des dels clàssics mots encreuats fins a les innovadores cartes il•lustrades del Dixit. El Festival Dau Barcelona, certamen de referència en el món del joc de taula, torna aquest cap de setmana a la Fabra i Coats amb una cinquena edició que pretén batre el rècord de l’any passat, quan la cita va arribar a congregar 21.000 visitants. Per això, aquesta gran festa de participació i creativitat al voltant del joc ha ampliat la seva oferta en un espai lúdic dedicat a petits i grans on els videojocs no tenen cabuda. Entre l’extensa programació d’enguany, destaquen propostes com el soft combat, duels amb armes d’espuma, o el segon campionat mundial del joc de cooperació Pandemic.

 

El festival, que ja ha passat anteriorment pel Born Centre Cultural, ocupa la totalitat de l’espai de la Fabra i Coats, on té la seva seu central i per on s’espera que hi passin el major nombre de jugadors. El comissari del certamen, Oriol Comas, considera que la cita suposa tota una aposta per a “reivindicar la necessitat de fomentar els jocs de taula al país” per a què esdevinguin de nou “una part essencial de la vida familiar”. Segons Comas, els taulers tenen la capacitat “d’aplegar pares i fills per a compartir el seu temps lliure” a través d’una activitat lúdica conjunta.

A banda de l’espai dedicat exclusivament als jocs de taula, la cita compta també amb un programa dedicat a activitats populars i tradicionals i amb jocs de simulació històrica, rol i miniatures. Així mateix, el Festival Dau també vol posar l’accent en els autors d’aquests jocs, pel que ha convidat editors de prestigi internacional i de presència al mercat actual, així com a diferents entitats que coordinaran i transmetran algunes de les seves propostes a tots els públics.

A una setmana del Nadal, el certamen avança l’ambient festiu a Sant Andreu amb “l’única activitat de creació en què el receptor final n’és sempre el protagonista absolut”, tal com resa l’eslògan.

Periodista especialitzada en les Humanitats i coordinadora de les seccions de Cultura i Opinió. En l'actualitat també exerceix com a periodista a El Periódico de Catalunya. Anteriorment ha treballat en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el Canal150 de Santa Coloma de Gramanet.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt