El diari independent de Sant Andreu de Palomar

cocktail-editada-kjersti-magnussen

L’intendent de la Guàrdia Urbana, de vacances en plena Festa Major

Societat

Els dies (i sobretot les nits) de Festa Major són les jornades amb més moviment i activitat a tot Sant Andreu. Milers de persones surten al carrer de celebració i uns altres centenars vénen d’arreu de Barcelona per gaudir de les festes. La combinació de música i alcohol a altes hores de la matinada a vegades és un còctel que requereix de la intervenció de la Guàrdia Urbana. Un cos de seguretat que a escala de Districte aquest cap de setmana tenia el seu cap, l’intendent Miguel Ángel Arcos, de vacances a Andorra, tal com ha confirmat el conseller de seguretat del districte de Sant Andreu, Felipe López-Aranguren.

 

Que la nova màxima autoritat de la Guàrdia Urbana del Districte estigués de vacances per festes va fer quedar-se “aturat” fins i tot al mateix conseller de seguretat. Fa escasses dues setmanes que Arcos es va incorporar al càrrec, pel que López-Aranguren treu ferro a l’assumpte i assenyala que “quan algú surt d’una feina i comença una de nova, sempre es té uns dies de permís entre treball i treball”. Dies que en aquest cas han coincidit amb el primer cap de setmana de festa nocturna.

Que s’hagi descobert que l’intendent Arcos desconnectava a Andorra ha sigut arran de la qüestionable actuació d’alguns dels seus agents. Tal com assenyalen una sèrie de testimonis, una furgoneta del cos policial va estar posant multes per beure alcohol en la via pública. Una sanció que queda recollida a la normativa municipal de civisme, però que “els dies de festa queda anul·lada”, tal com assenyala el conseller de seguretat. “La regidora ja ha obert una investigació; ens agradaria saber quantes multes van posar aquella nit“, afegeix López-Aranguren, que durant aquella mateixa vetllada va trucar a l’intendent per saber on era i notificar-li de l’activitat que estaven duent a terme els seus agents. L’intendent estava al país veí. Ara la investigació també haurà d’esbrinar si les denúncies eren procedents o improcedents.

twit-edi-caliz

Entre els damnificats per l’actuació de la Guàrdia Urbana està el conseller de la CUP-Capgirem Barcelona, Ivan Altimira, així com altres persones que també pertanyen als cercles de l’esquerra independentista, com l’advocat Eduardo Cáliz, qui a més va ser multat per “treure pit”, segons recull la sanció expedida.

“Estàvem tornant de casa meva pel carrer Perallada i uns agents van baixar d’una furgoneta per dir-nos que no podíem beure pel carrer”, narra Cáliz. “Nosaltres vam respondre que per Festa Major l’ordenança de civisme queda suspesa i ens van posar la multa“. En el seu cas, doble. Una per consumir alcohol a la via pública i la segona per desobediència a l’autoritat: “Ens van demanar que llencéssim els gots de plàstic i jo no ho vaig fer perquè considerava que la primera multa era arbitrària i no s’ajustava a la legalitat“, puntualitza el lletrat. En el seu cas ja ha recorregut la sanció administrativa.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt