El diari independent de Sant Andreu de Palomar

perfil-quim-panart-conseller-erc

‘És Festa Major a Sant Andreu! La Festa de totes i tots’

Opinió

El transcurs dels dies (que semblen cada cop més impacients per passar, l’un darrera l’altre) ens apropa a aquelles dates de finals de novembre en les que, des de fa molts anys, ens trobem totes i tots gaudint de la nostra Festa Major.

Banner Ajuntament 300x250
 

La Festa Major és un dels esdeveniments populars més importants de la nostra vida en comú, l’organitzem, entre totes i tots, per mitjà de les moltes entitats, associacions i grups que al nostre poble treballen en multitud d’àmbits; socials, culturals i esportius.

I, com que és la la festa de totes i tots, és a l’Ajuntament a qui correspon bona part de la feina de difusió i de preparació tècnica de cada un dels esdeveniments. És així com ha de ser. La feina de l’administració és la d’estar al servei de la comunitat que l’escull i, per tant, ser sensible a totes les demandes i necessitats d’aquesta.

I de entre les demandes a les que cal donar resposta n’hi ha una que destaca i a la que s’ha començat a respondre: La necessitat de garantir unes festes que estiguin al servei de totes i tots, independentment del gènere, la identitat o l’orientació sexual de cadascú. Unes festes en les que es respecti la igualtat i on no es toleri cap mena d’agressió, ni física ni verbal.

Amb aquest motiu, des del Districte de Sant Andreu i des de la Comissió de Festes s’ha impulsat la campanya “Sant Andreu de Palomar lliure d’agressions sexistes” que a través de la formació específica que es donarà a les persones que serveixen darrera de les barres i les que donen servei als escenaris i, també, de la presència de cartells i xapes -tipus pin- que ens podrem posar al damunt, miraran de recordar-nos a tots que la festa col·lectiva només pot ser real quan parteix del respecte cap a la igualtat de drets de tota la ciutadania.

Des d’ERC Sant Andreu donem ple suport a aquesta campanya i, sabem però, que l’única cosa que poden fer els cartells és donar visibilitat a una exigència col·lectiva: La festa és per gaudir-la entre totes i tots i és responsabilitat nostra (com a ciutadania) garantir que no hi hagi cap mostra d’agressions masclistes a les Festes que construïm en comú.

Celebrem que el transcurs inexorable dels dies ens apropi a les nostres Festes i volem compartir-les, com a ciutadanes i ciutadans, amb tots vosaltres.

També des del nostre Casal “Lluís Companys” hem preparat algunes activitats amb motiu de la Festa Major, i com és lògic us animem a totes i tots a utilitzar l’Exprés de Sant Andreu per descobrir el que us estem preparant i, si és del vostre gust, compartir-les plegats.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Com una baula’

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre
Vés a dalt