El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Maragall abandonarà la política i deixarà la presidència del ple

Política

Mig any després de celebrar-se les eleccions municipals, el cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat per sorpresa que deixarà la política. La notícia l’ha donat ell mateix aquest divendres i ha detallat que el ple de la Casa Gran de desembre serà la seva darrera activitat com a regidor. Per tant, el veterà polític també presidirà d’aquí unes setmanes el que serà el seu segon i darrer ple del mandat al Districte de Sant Andreu.

 

“El de desembre serà el meu últim ple”, ha comunicat Maragall davant l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a qui ha reconegut no saber com es procedeix a deixar l’acta de regidor: “No sé què es fa en aquests casos. Cal obrir torn d’intervencions?”.

Amb l’anunci, Maragall tanca una dilatada carrera política que l’ha portat fins a Sant Andreu en dues ocasions. La primera fa 25 anys, en la dècada dels noranta, quan també va ser escollit president del plenari com a regidor socialista. La segona, com a líder municipal d’ERC, la va encetar tot just el passat mes de setembre, després de rebre el suport de 18 dels 19 consellers del ple de la plaça d’Orfila per alçar-se amb la presidència.

L’anunci d’Ernest Maragall ha arribat després que la número dos d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, comuniqués que el cap de files no compliria els quatre anys del mandat al capdavant de la formació. Una notícia que, a més, va complementar amb la confirmació que ella mateixa seria la seva successora, per sorpresa de la resta de companys de formació.

Maragall, de 80 anys, ha explicat que la seva decisió és “estrictament personal, presa a consciència i voluntàriament, exposant una única raó de fons: Barcelona”. L’acta de regidor que deixa el republicà la recollirà Rosa Suriñach, qui ja va formar part del consistori durant els últims mesos del mandat passat.

Per últim, davant la renúncia del president del Ple de Sant Andreu, els partits polítics hauran de pactar un nou regidor per presidir l’òrgan de govern local. En aquest cas, i derivat dels acords entre els grups municipals per repartir-se els districtes de Barcelona, tot apunta al fet que el nou president també formarà part de les sigles republicanes.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt