El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Cavalcada estrenarà horari i un nou recorregut

Societat

La Cavalcada de Sant Andreu i La Sagrera amb el recorregut més curt dels darrers anys. Així serà l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient com a conseqüència dels retards en les obres de pacificació del darrer tram del carrer Gran. Tal com ha denunciat la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, malgrat l’Ajuntament els va assegurar que els treballs estarien acabats aquest gener, a dia d’avui l’obra encara no està enllestida. Per aquesta raó, l’organització ha hagut de canviar tota la programació i el recorregut del seguici màgic a darrera hora.

 

A diferència d’edicions anteriors, l’arribada sorpresa dels Reis d’Orient a la plaça de l’Estació serà a les 18 hores. Una mitja hora més tard del que era habitual per tal que la Cavalcada pugui acabar a la plaça de Massadas a l’hora de sempre. De fet, el responsable del seguici de la Comissió de Festes, Ignasi Lluís Prats, detalla que la retallada del recorregut suposaran 45 minuts menys de Cavalcada en el seu conjunt. La raó: En comptes de fer gairebé tot el passeig de Torras i Bages per pujar per Palomar, aquest 2023 la Cavalcada girarà per Joan Torras i després enllaçarà el carrer Gran direcció a la Sagrera.

“No és la solució que més ens agradaria, perquè sabem que al llarg de Torras i Bages s’hi acostava molta gent del nord de Sant Andreu, i ara, en comptes d’esponjar el públic, hi haurà més aglomeració de gent a la zona del Casc Antic”, explica Prats. Existia cap altra alternativa? Segons revela, no: “Som plenament conscients que aquests canvis no seran de l’agradat de tothom, tampoc ho són del nostre com a organitzadors, però no hi ha cap altra alternativa plausible per a poder fer la cavalcada”, han afegit des de la comissió en un comunicat. De fet, al principi fins i tot es va plantejar l’opció de fer passar les carrosses per sobre de les obres del carrer Gran i tallar els accessos perquè no hi hagués públic en aquella zona, però els problemes amb unes tanques d’un promotor privat i la complexitat de l’operació van fer inviable l’alternativa.

En aquest sentit, des de la Comissió de Festes lamenten que l’Ajuntament no hagi complert amb el calendari d’obres a l’artèria principal de Sant Andreu i ara hagin hagut de fer tots els canvis a darrera hora. Unes presses que fins i tot han comportat que el consistori hagi imprès una cartelleria anunciant el nou recorregut sense el vistiplau definitiu dels organitzadors: “Vam demanar rectificacions perquè per a nosaltres no reunia les condicions mínimes d’un cartell que havia d’anunciar canvis tant importants, però ens van dir que ja s’havia enviat a imprimir”, critica.

Per aquesta raó, des de la Comissió de Festes han iniciat una campanya informativa per tal que totes les famílies (sobretot les del sector nord), s’assabentin que la Cavalcada enguany només arribarà fins a Joan Torras i que després girarà pel carrer Gran de Sant Andreu direcció la Sagrera. “Som conscients que el canvi d’última hora pot provocar que molta gent ens esperi per Torras i Bages o Palomar com acostumen a fer; esperem que els arribi la informació”, apunta.

Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient de l’any passat // DGM

Pel que fa al conjunt de la Cavalcada, aquesta seguirà el guió habitual: l’arribada de Ses Majestats a la plaça de l’Estació serà a les 18 hores amb una aparició sorpresa. Posteriorment es desplaçaran a peu pel camí de llum que la Satànica els organitzarà fins a la plaça d’Orfila i, després de saludar a tothom per la pasarel·la, seran rebuts a l’Ajuntament per les autoritats polítiques. Allà des del balcó, Ses Majestats faran un discurs per als més petits (i no tant petits), rebran els obsequis de benvinguda (el pa, la sal i la clau que obres totes les portes de Sant Andreu) i tot seguit s’encotxaran a les carrosses en un seguici on restaran acompanyat de prop d’una desena d’entitats locals. “Des de fa molt de temps que les entitats estan preparant aquesta Cavalcada i crec que tindrà el seu efecte en fer un seguici molt lluït”, avança Prats.

El desig de la Comissió de Festes per l’any 2024? “Que no tinguem incompliments de Districte i que la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient pugui fer el seu recorregut tradicional”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt