El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament allargarà la reforma del carrer Gran fins a Mossèn Clapés

Societat

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés. Aquesta obra correspon a la segona fase de la reurbanització de la columna vertebral de Sant Andreu de Palomar, després que el primer tram s’inaugurés en el primer semestre de 2019.

 

Com en la primera fase, la reforma d’aquest tram d’1,3 quilòmetres del carrer Gran suposarà la construcció d’una plataforma única on els vianants i ciclistes tindran preferència per sobre dels cotxes i la resta de vehicles motoritzats. L’objectiu: afavorir la mobilitat sostenible, el passeig i les compres als establiments de proximitat. L’obra suposarà una inversió de 4,15 milions d’euros (IVA inclòs), està previst que comenci el proper mes de setembre i s’allargarà tot un any.

La intenció de l’Ajuntament de Barcelona és preservar els 99 arbres que hi ha al llarg d’aquest tram i plantar 18 de nous, així com gairebé 400 metres quadrats de nous arbustos. Un impuls al verd que anirà acompanyat de 28 nous bancs i 19 cadires, així com la renovació de tota la pavimentació, els serveis de telecomunicacions i el de drenatge.

La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu és una reivindicació històrica de l’AVV de Sant Andreu de Palomar i arriba després d’anys de negociacions amb les formacions polítiques del consistori. Per aquesta raó i amb l’objectiu de seguir de ben a prop les obres, es crearà una comissió de seguiment amb les entitats veïnals i les associacions de comerciants.

2 Comentaris

  1. Gràcies!
    Moltes gràcies!

    Com consultar el pla de treball, i això inclou la mateixa plaça Mossèn que podria acomodar-se una mica més a la natura?

    Llàstima no anar tan lluny com a la carrer santa Coloma per acabar el recorregut i incorporar-lo a les noves construccions en curs.

    Però moltes gràcies per aquest avenç!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt