El diari independent de Sant Andreu de Palomar

S’aturen els contagis de coronavirus a Sant Andreu

Societat

Treva sanitaria. Segons les dades oficials de la Generalitat de Catalunya, el nombre de casos registrats a Sant Andreu de Palomar s’han aturat pràcticament en sec. Només cal comparar les dades de la setmana passada amb la que entrem. Si bé dimecres eren 404 els andreuencs amb COVID-19, aquest dilluns la xifra només s’ha incrementat fins als 413 casos. De mitjana, dos casos nous per dia en una població de 55.000 habitants.

 

Cal tenir en compte que aquests són els positius confirmats per les proves del coronavirus. Així que, en realitat, podrien haver molts més infectats. Tot i això, el Departament de Salut també té controlats als veïns sospitosos de ser portadors, els quals a dia d’avui són uns 732 registrats al territori (més d’un centenar respecte fa cinc dies). Un creixement, però, que esdevé abstracte, ja que els professionals mèdics que els segueixen de forma telemàtica els esdevé difícil esborrar-los de la llista de sospitosos en no tenir la opció de fer-lis el test.

En aquesta línia, destacar que al sector sud de Sant Andreu (de Malats cap a la rambla, aproximadament), hi ha més casos sospitosos (368) que a la zona nord (364). En canvi, en el nombre de casos confirmats es canvien les tornes: 223 positius oficials al nord per 190 al sud.

Per últim, destacar que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’arxiu “Memòries del confinament” per documentar i conservar les experiències i vivències personals i col·lectives del confinament. És a dir, la memòria popular d’uns dies que han canviat la vida als ciutadans en les seves dimensions polítiques, socials i emocionals. La idea del consistori és convidar la ciutadania a abocar-hi les seves experiències, que constituiran un llegat que quedarà dipositat a l’Arxiu Municipal de Barcelona.

Fotografia | Diumenge passat, primer dia del desconfinament per als veïns menors de 14 anys // José Luis Muñoz

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt