El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els veïns del pis ensorrat trigaran dies a tornar a casa

Societat

Els veïns de l’habitatge més afectat per l’ensorrament d’una teulada al número 58 del carrer de Ramon Batlletrigaran força temps a poder tornar donat l’estat de l’habitatge”. Així ho han confirmat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, després que ahir dilluns els serveis tècnics del districte es traslladessin a l’edifici per fer una primera inspecció, acompanyats pels Bombers i la Guàrdia Urbana.

Banner Ajuntament 300x250
 

Cal recordar que el sostre de la finca es va enfonsar dins del menjador de l’àtic, després que uns operaris estiguessin fent tasques de manteniment a la coberta. A més, part de la runa també es va precipitar per les zones comunes de l’escala, sense causar cap ferit. Tot i això, tots els veïns han passat la nit fora de casa seva i només abans van poder tornar durant molt poca estona per recollir les pertinences imprescindibles i sempre acompanyats dels Bombers.

Per tal de dotar-los d’un allotjament provisional, el consistori va activar els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, el qual va atendre nou persones, set de les quals van acceptar passar la nit en pensions. Pel que fa a la resta, aquests es van allotjar amb amics i familiars. A hores de tancar aquesta edició, els afectats de tot el bloc encara no saben quan podran tornar a casa seva, degut a que s’han d’efectuar treballs urgents d’enderroc. El que és segur, però, és que aquesta segona nit també la passaran fora.

Estat de la finestra // Àngels Morera

D’altra banda, assenyalar que els serveis tècnics del districte van trobar-se amb què les obres a la finca s’estaven realitzant sense la pertinent llicència municipal. Per aquesta raó, el Districte de Sant Andreu ja ha iniciat la tramitació de dos expedients, un per ordenar la conservació de la finca i un altre per a la legalització de les obres efectuades sense llicència. Per part de la propietat, aquesta ha assegurat als responsables municipals que demanarà els permisos per efectuar les obres corresponents per tràmit d’urgència.

Abans d’acabar la jornada de dimarts es durà a terme una nova inspecció per valorar l’estat de la finca per part de tècnics de la propietat i districte, acompanyats de Bombers i Guàrdia Urbana.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt