El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Esbart Maragall presentarà al SAT! l’espectacle ‘NU(e)S’

Cultura

L’Esbart Maragall presentarà aquest divendres 17 de gener (21 hores) al SAT! Teatre la seva aposta més atrevida: NU(e)S. Un projecte que, a diferència dels anteriors, han creat ells mateixos des de zero. En aquest cas, el fil conductor de l’espectacle viatja a través de les arrels personals dels artistes per esbrinar com els poden servir aquestes de cara a la construcció del seu futur.

 

Per fer-ho, l’obra retrocedeix cap a les generacions passades i els conflictes que van haver de superar. Uns conflictes que ara continuen presents, però dels quals sembla difícil sortir-se’n. “El conflicte és moviment que s’embolica i a la vegada es lliga amb ell mateix”, resa el programa. En total, la composició coreogràfica girarà al voltant de vuit peces inconnexes, les quals han estat preparades amb la visió de tres coreògrafs diferents (Conce Bachs, Pere Seda i Enric Martínez) i un únic escenògraf (Marc Udina).

Què busca amb aquesta representació l’Esbart Maragall? “Allunyar-se de les danses tradicionals, però utilitzant el mateix alfabet que ens és propi com a esbart”, sintetitzen. Una forma de treballar en la que han considerat condició sine qua non desempallegar-se d’un determinat folklore i entomar la dansa de la manera “més sincera, directa i clara”.

Aquest muntatge propi no és una flor d’estiu, sinó que els integrants de l’entitat hi treballen des de l’any 2016. En aquest cas, la idea del projecteneix entre els fils de l’antiga Fabra i Coats i com el recinte ha evolucionat el recinte de forma entrelligada al seu entorn social. “De seguida ens vam adonar que un lloc concret i una història molt local ens portava a idees molt més transversals i universals”, declaren.

En aquesta línia, asseguren que “NU(e)S vol reflectir aquest context de canvi a través de la dansa”, així com “reflexionar en l’impacte d’aquests canvis en l’individu, en les seves relacions i en el seu lloc en aquesta nova societat que es transforma constantment“. Un fet que condueix al diàleg amb el passat, des del punt de vista de l’enyorança i de l’esperança: “Parlem del canvi, de la revolta i també, perquè no, parlem de la por: la por del que desconeixem, la por a la transformació”, resumeixen.

Fotografia | Esbart Maragall

1 Comentari

  1. Esto parece el copiadero del Andreuenc. O al revés, el Andreuenc del Express. Me temo que no hay noticias para tanto diario digital con 30000 andreuencs. Y los me gustas de las redes son menos de fiar que un euro marroquí.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt