El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Màgica Cavalcada de Ses Majestats, els Reis de l’Orient

Cultura

Nit màgica, nit de Reis. Ses Majestats de l’Orient han tornat a aparèixer carregats de fantasia a Sant Andreu de Palomar per recollir les cartes de tots els nens i nenes i repartir desenes de quilos d’il·lusió entre totes les famílies. Novament, els carrers i sobretot la plaça d’Orfila s’han tornat a omplir de veïns desitjosos de veure Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

Després de l’animació del patge reial a les portes de l’estació de Sant Andreu Comtal, Ses Majestats han tornat a aparèixer per art de màgia. Aquest cop, però, segurament han tret el somriure més gran dels darrers anys a tots els presents. Després de saludar enfilats des de dalt de l’edifici de la Clínica Sant Jordi, en menys d’un segon han aparegut sobre l’escenari de la plaça entre la joia de petits i grans.

Mica en mica, tots tres han fet via amb els seus patges cap a la plaça d’Orfila, mentre centenars de nens, nenes, pares, mares, avis i àvies tractaven de donar-los la mà en cerca d’algun desig. El punt àlgid, però, ha arribat des del balcó de l’Ajuntament, quan després de travessar tota la passarel·la que s’endinsava a la plaça, el rei Melcior s’ha dirigit a totes les famílies amb un discurs que ell tampoc oblidarà mai.

Amb el pa, la sal i la clau que obre totes les portes de Sant Andreu entregades per la regidora, Laia Ortiz, la comitiva s’ha dirigit cap a les carrosses per repartir entre tots prop de dues tones de caramels. De fet, aquesta ha sigut l’edició que més quilos s’han repartit respecte a anys anteriors i que més entitats ha aplegat al llarg de tot el seguici.

Cavalcada de Reis 2019 / DGM

En total, unes 25 carrosses participades tant per entitats històriques com el Casal Catòlic de Sant Andreu, els Amics de la Fabra i Coats, o la UE Sant Andreu. Aquests darrers, mudats amb la dessuadora de Proactiva Open Arms. En la mateixa línia, també destacar la participació de la Plataforma 500×20 que lluita per l’habitatge digne, o la presència de La Lírica de Sant Andreu, els quals han ofert el millor espectacle musical de tota la cavalcada.

Ja al final, Ses Majestats s’han acomiadat de totes les famílies a la plaça de Masadas amb un darrer discurs en què han recordat el que ha de fer tothom aquesta nit: anar a dormir aviat i llevar-se carregat d’il·lusió.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt