El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Rei Gaspar dóna diversos consells a un jove / DGM

La Cavalcada amb més carrosses i caramels dels darrers anys

Cultura

Amb els Reis Mags de l’Orient a punt d’emprendre el camí cap a Sant Andreu de Palomar, les comissions de festes de Sant Andreu i de la Sagrera ja ho tenen pràcticament tot enllestit per donar-los la millor benvinguda dels darrers anys. Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, la Cavalcada d’enguany comptarà amb més artistes, voluntaris, caramels i carrosses.
En total els Reis repartiran als més menuts (i no tan menuts) dues tones de caramels. A més, aniran acompanyats per 25 carrosses que faran el recorregut tradicional, ja que les obres que hi ha en marxa no afectaran al trajecte. Si més no, els cavalls hauran de portar unes ferradures especials perquè no llisquin pel nou paviment del carrer Gran de Sant Andreu. Com ve a ser habitual, els animals els tornarà a aportar la nissaga Clapés, família que habitava la masia de Can Nyau entre Sant Andreu i la Verneda i que va desaparèixer mentre el Barça guanyava la final de la Champions League a Wembley.

 

Segons destaca el responsable de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, Ignasi Lluís Prats, aquest 2019 la cavalcada “comptarà amb la participació d’entitats que fins ara mai havien participat“. Tot plegat, “gràcies a l’interès de recuperar la dinàmica de les cavalcades d’anys enrere“. Ara bé, el que en aquesta 39a edició s’haurà de lamentar és la supressió del pessebre vivent que s’instal·lava al lateral de la Parròquia de Sant Andreu. Segons Prats, als seus responsables “els ha sigut impossible repetir-lo per manca de temps i personal”. “Intentarem recuperar-lo més endavant”, ha assegurat a aquest mitjà de comunicació.

Ses Majestats s'acomiaden del nen Jesús / DGM
L’escena del pessebre vivent no es podrà repetir aquest 2019 // DGM

D’altra banda, apuntar que l’aparició màgica de Ses Majestats tornarà a produir-se a la plaça de l’Estació a les 17:30 hores (tot i que hi haurà un espectacle previ) i més tard es dirigiran a la plaça d’Orfila. Serà des del balcó de l’Ajuntament on el Rei Melcior pronunciarà un discurs dirigit a totes les famílies i posteriorment rebrà de mans de la regidora, Laia Ortiz, els tres signes més importants de l’acolliment: el pa, la sal i la clau màgica que obre totes les portes de Sant Andreu i la Sagrera.

Un cop tots tres Reis recorrin tot Sant Andreu i la Sagrera encotxats, s’acomiadaran màgicament a la plaça de Masadas, des d’on el Rei Gaspar farà el darrer discurs dirigit als més menuts.

1 Comentari

  1. Muchas gracias por elegir a mi hijo DAVID como portada de vuestra revista, un claro ejemplo de inocencia y bondad. El os esperará cada año durante toda su vida

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt