El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Violenta actuació policial contra aficionats del Sant Andreu

Societat

Accidentat partit tant a la gespa com a la grada. Si bé el protagonisme d’aquest diumenge havia de girar entorn la pilota del partit d’anada de play-off que disputava la UE Sant Andreu contra el CD Castellón (0 – 0), el travat joc dels jugadors s’ha vist reflectit també en un dels córners del Nou Castàlia. L’espai, ocupat pels 280 andreuencs desplaçats, ha sigut l’escenari d’una nova i violenta actuació de la Policia Nacional.

Banner Ajuntament 300x250
 

Amb el record de l’1 d’octubre encara viu, els agents del cos policial no han escatimat en l’ús de força per intentar retirar una estelada que penjava d’una barana de l’estadi. Quin ha sigut l’ordre cronològic dels fets? Tal com ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu un dels desplaçats, David Carmona, tot just abans del partit els policies ja havien retirat una bandera sobiranista i havien identificat el seu propietari, a qui van advertir que era un “símbol il·legal i que per tant no es pot exhibir en un camp de futbol”.

Davant d’aquesta circumstància, un grup de seguidors quadribarrats els haurien recriminat que això no era cert i que “l’estelada forma part de la llibertat d’expressió, un dels drets bàsics de les persones”, ha recordat Carmona. Si més, no, aquest primer incident no ha sigut l’únic. De fet, la situació més violenta s’ha viscut cap al minut 40, quan els agents han detectat una segona estelada entre els aficionats. Si bé els nacionals “han intentat arribar fins a l’estelada amb bastanta violència, la resistència passiva dels aficionats ha fet que no poguessin avançar per la grada”.

S’han fet enrere aleshores els agents? Ni de bon tros. “A partir d’aquell moment han començat a agafar a la gent amb molta violència i brutalitat“. “Arrencant a la gent [de les localitats], agafant-los pel nas, pel coll i estirant-los fins al punt que un noi ha caigut per les escales; després l’han identificat i l’han fet fora del camp”, ha revelat el veí de Sant Andreu.

Els incidents es van produir en un dels córners / UE SANT ANDREU
Els incidents es van produir en un dels córners / UE SANT ANDREU

A més, quan l’àrbitre ha assenyalat el camí als vestidors, la policia s’ha emportat a una segona persona, novament “amb molta violència”. De fet, aquest ha sigut el punt en què el president de la UE Sant Andreu, Manuel Camino, i l’advocat del club, el senyor Climent, han decidit abandonar la llotja presidencial per adreçar-se fins al punt on estaven situats els seguidors andreuencs per mediar. “Però tot i això, quan algú anava sol o en grups de tres o quatre al lavabo, els agents procedien a identificar-los i a expulsar-los del camp“, ha assenyalat la mateixa font.

Unes identificacions que no s’han efectuat només a l’interior del recinte esportiu, sinó que fins i tot s’han produït quan alguns aficionats s’adreçaven a l’autocar de tornada o als seus cotxes particulars: “Els han agafat, els han identificat i els han avisat que els sancionaran“. Tot i els incidents amb les forces de seguretat i algunes provocacions de seguidors rivals amb salutacions feixistes o càntics contra Catalunya, Carmona ha assegurat que “aquesta minoria no ha representat l’afició del Castelló“, a qui ha agraït el tracte rebut.

Vídeo | David Carmona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt