El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Leo Bassi, en el cartell del seu nou espectacle

Elaine Brown, Cienfuegos i Bassi, protagonistes de la Fira Literal

Cultura

Si l’any passat l’estrella de la Fira Literal que se celebra a la Fabra i Coats va ser l’activista política Leila Khaled, enguany l’organització ha convidat a l’expresidenta del Black Panther Party dels Estats Units, Elaine Brown, i l’exguerrillera de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Camila Cienfuegos. La IV edició se celebrarà entre l’11 i el 14 de maig i la seva temàtica girarà entorn al feminisme, per tal de commemorar el 50è aniversari del Maig del 68.

Banner Ajuntament 300x250
 

Aquest 2018 la Fira Literal s’ha apropiat el lema ‘Sous les pavés, la plage‘, que tal com han actualitzat al català ha quedat com: ‘Sota les llambordes, els llibres’. Al cap i a la fi, la mateixa Literal s’autodenomina com una “una fira d’idees i llibres radicals”, la qual compta amb un festival literari, un mercat del llibre i una programació cultural i gastronòmica. Entre les seves desenes d’estands hi predominaran les editorials independents, els mitjans de comunicació crítics i les llibreries de pensament crític.

Per què Literal utilitza el concepte de radical i no el de llibre polític? “Perquè entenem que el llibre polític ens encasella en el llibre d’assaig de pensament crític, en canvi, el llibre radical pot formar part de tots els gèneres i subgèneres (narrativa, novel·la, assaig, infantil i juvenil, còmic, humor,…) però en tots els formats ens fan pensar de forma crítica”, assenyalen des de l’organització.

Mercat del Llibre de la Fira Literal 2017 / FIRA LITERAL BARCELONA
Mercat del Llibre de la Fira Literal 2017 / FIRA LITERAL BARCELONA

En relació a les dues convidades estrella, Elaine Brown serà entrevistada per la periodista Mònica Terribas el diumenge 13 de maig a les 19 hores, mentre que el diputat d’IU a l’Eurocambra, Javier Couso, entrevistarà a Camila Cienfuegos el dia abans a la mateixa hora. Si bé ambdues seran les protagonistes de la present edició, l’organització també ha convidat a altres figures destacades, com l’humorista internacional Leo Bassi, qui presentarà divendres el seu darrer espectacle: ‘O último bufón‘.

Fotografia | Leo Bassi, en el cartell de l’espectacle

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt