El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Detingut l’andreuenc en ‘recerca i captura’

Societat

Aquest dijous a les 22 hores els Mossos d’Esquadra han detingut al jove andreuenc sobre qui pesava una ordre de ‘cerca i captura’. Segons les primeres informacions a què ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, la detenció s’ha dut a terme a casa seva, pocs minuts després d’oferir una roda de premsa a l’Ateneu Harmonia explicant el seu cas.

 

Cal destacar que la detenció no serà ‘sine die‘, sinó que s’ha efectuat per tal de fer-li entrega de la notificació del Ministeri Fiscal, la qual ell es va negar a anar a recollir voluntàriament. Tal com ha explicat a aquest mitjà de comunicació el seu advocat, Eduardo Cáliz, el portaran a comissaria i després al jutjat, on se li farà entrega del document. Després tornarà a la llibertat (i a l’espera del judici, el qual encara no té data després de gairebé cinc anys).

De totes maneres, el col·lectiu ‘Som 27’ ja ha comunicat a través de les xarxes socials una convocatòria a les portes de la Ciutat de la Justícia per demà divendres a les 9 hores del matí. Pel jove veí de Sant Andreu la fiscalia demana entre 11 i 14 anys de presó per haver ocupat l’any 2013 el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. En l’acció no va haver cap persona lesionada i els danys materials van ser quantificats per la institució en 11.000 euros.

“Tots els que hem anat a la universitat hem vist clarament com s’han fet manifestacions, ocupacions de rectorat… i això no ha tingut repercussió penal ni administrativa“, recorda Cáliz. Motiu pel qual, apunta que amb les penes “absolutament desproporcionades” que demana l’òrgan el que fa és “una criminalització de la protesta“.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt