El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una plaça Orfila desbordada clama pels presos polítics

Política

Plena a vessar i amb desenes de pancartes exigint llibertat. Així s’ha vestit aquest vespre de divendres la plaça d’Orfila per exigir la llibertat dels presos polítics, 24 hores després que la magistrada Carmen Lamela ordenés l’ingrés a presó de la meitat del Govern de la Generalitat. Clams d’independència, llibertat i el Cant dels Segadors han sigut entonats per les 600 veus concentrades.

 

Tal com han defensat els representants del Comitè de Defensa del Referèndum de Sant Andreu (CDR), Òmnium Cultural i l’ANC, “la defensa heroica dels col·legis electorals i les urnes va donar un encàrrec precís al Parlament de Catalunya per tal de proclamar la República Catalana“. Una petició que, al seu parer, va acabar complint el Parlament de Catalunya amb l’aprovació del dia 27 d’octubre. Ara bé, aprovació que també ha servit perquè els membres del Govern siguin “acusats falsament” i, correlativament,”perseguits”, han expressat.

“Ja en teníem un exemple amb les detencions preventives del Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart, però ara en tenim més exemples amb la detenció preventiva del Govern legítim”. Detencions, opinen, que són “totalment il·legals, un abús de poder i una flagrant discriminació negativa de la justícia espanyola i que denunciarem incansablement arreu de món“, han manifestat. Al seu parer, l’actuació judicial de dijous ha sigut la darrera “repressió i vexació”; “el segrest de la llibertat”.

Concentració a plaça d'Orfila / DGM

Tal com han comunicat els portaveus del CDR de Sant Andreu, els dies vinents s’organitzaran tota una sèrie de crides per sortir al carrer. Entre elles, les que s’han de preparar de cara a la vaga general del dimecres 8 de novembre. Si més no, per aquesta mateixa nit un grup de veïns s’ha decidity avançar als esdeveniments i aniran a penjar per tot Sant Andreu llaços grocs per reclamar la llibertat dels consellers del Govern, el vicepresident Oriol Junqueras i els ‘Jordis’. Asseguren que han comprat 15.000 metres de cinta groga. 

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt