El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival MUTIS de teatre emergent aterra a la Fabra i Coats

Cultura

La Fabra i Coats, novament escenari. Aquest cap de setmana del 12 al 14 d’abril el recinte fabril acollirà el Festival de teatre emergent MUTIS. Un esdeveniment que ja s’ha consolidat com a referència del panorama escènic català i que enguany arriba a la seva 15a edició. Tal com assenyalen els seus organitzadors, el festival vol servir a les companyies i artistes com a “porta d’entrada a la xarxa professional de teatres”.

 

En aquesta 15a edició participaran una trentena de companyies dividides en les diferents seccions del festival. Entre aquestes: propostes alternatives, de nova creació, companyies en vies de professionalització, teatre universitari, teatre breu i lectures dramatitzades. Un ventall que enguany cavalca principalment entre els espais de la Fabra i Coats i Lluïsos de Gràcia.

Entre la programació que s’ha agendat a Sant Andreu destaquen obres de nova creació, com l’anterior premi a Millor Director i Millor Actor Principal, Héctor Mellinas, amb la seva nova producció ‘Zittel‘ (12 d’abril a la Fabra i Coats). En paral·lel, la Fabra i Coats també acollirà dissabte 13 el Premi del Ministeri de Cultura de Colòmbia en 2021, ‘Tomás‘, d’Edna Rocío León Mahecha. Per tancar la jornada del 13 d’abril, el Col·lectiu Acàcies representarà ‘Ladrillo portante de celda circular‘, una peça que gira al voltant del conflicte armat de Colòmbia.

‘zittel’, D’HéCTOR MELLINAS // festival mutis

Pel que fa al teatre de comèdia, destaquen ‘Remanso de paz’ de la companyia Delinfame (12 d’abril) i ‘Síndria‘, de la Companyia La Crispeta (14 d’abril).

Tal com s’autodefineixen des de l’organització, el Festival MUTIS vol ser com una porta d’entrada al panorama escènic per a companyies emergents i grups de teatre formatiu. De fet, la proposta ja s’ha convertit en un punt de referència per a la comunitat artística pel fet de tractar-se del festival de teatre emergent més antic de tot l’Estat espanyol.

Fotografia | Ladrillo portante de celda circular, de Liliana Hurtado Sáenz – Col·lectiu Acàcies // FESTIVAL MUTIS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt