El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival Dau escalfa els motors de la 12a edició a la Fabra i Coats

Cultura

Dotzena edició amb èxit de públic gairebé assegurat. El Dau Barcelona Festival del Joc ja ha començat a tancar els darrers serrells per celebrar a la Fabra i Coats un cap de setmana que promet tornar a ser històric. Els dies 18 i 19 de novembre el recinte fabril es convertirà en l’epicentre de l’alegria, la diversió i la interacció social a través dels jocs de taula. Una cita que, un any més, tornarà a ser de lliure accés.

 

“Tant si ets una persona apassionada dels jocs de taula com si encara no has tingut l’oportunitat de descobrir aquest món, Dau Barcelona t’ofereix un espai per explorar noves formes d’entreteniment que faran volar la teva imaginació”, emfatitza el regidor de Cultura, Xavier Marcé. Una proposta que, enguany, es farà extensiva a la resta del calendari: “Es desplegarà per tota la ciutat durant tot l’any, i arribarà a escoles, biblioteques, centres cívics, casals de gent gran, carrers i places”, afegeix.

En la mateixa línia, el director del festival, Oriol Crespo, celebra que l’esdeveniment que se celebra a la Fabra i Coats s’hagi convertit “en un dels més rellevants d’Europa”. “Dau Barcelona és molt més que un simple esdeveniment de jocs de taula; és una oportunitat per explorar la riquesa cultural que amaga el món dels jocs, una oportunitat per connectar amb altres amants del món lúdic i, sobretot, una oportunitat per gaudir de Barcelona com a capital internacional del joc i la cultura”, considera.

Com cada any, el Gran Dau serà l’espai on es concentrarà la gran majoria d’assistents. Aquesta zona, ubicada la Fàbrica de Creació, aglutinarà desenes de taules per jugar a les últimes novetats del sector i als clàssics de tota la vida. A més, com és habitual, cada joc comptarà amb un ‘game master’ que explicarà i guiarà als participants les regles del joc en qüestió. Una oferta que quedarà ampliada amb els campionats, el Dau de Nit, l’espai de prototips i el concurs de protojocs.

En paral·lel, el festival tornarà a comptar amb el Dauet, el racó del festival pensat per als petits de 3 a 10 anys. Una oferta que quedarà ampliada amb el Dau Expert per a aquelles persones amb una àmplia experiència en els jocs de taula i que vulguin aprofundir en els seus coneixements i estratègies, així com el Dau Històric, centrat en jocs de caràcter polític, militar, social o econòmic. Per últim, també hi haurà espai per al Dau Tradicional, els Daus de rol i el Dau dels autors. La Gala de Premis del Dau 2023 es tornarà a celebrar al SAT! el proper 17 de novembre a les 19 hores.

Fotografia | Imatge del Festival DAU 2022 // ORGANITZACIÓ

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt