El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Jazzing celebra 10 anys amb una retrospectiva

Cultura

El Jazzing – Festival de Jazz de Sant Andreu celebra una dècada de vida amb una cartellera carregada de propostes ‘Made in Sant Andreu’. Tal com han anunciat des de l’organització, la intenció és resseguir el llegat del Jazzing i concentrar-lo en una edició retrospectiva. Una proposta on el saxo també esdevindrà protagonista a través dels convidats internacionals. A hores d’ara ja estan confirmades les actuacions d’Scott Hamilton, Joel Frahm i Gerry Lopez.

 

Com és tradicional, la seu del Jazzing serà el recinte de la Fabra i Coats, on també se celebrarà el Jazz Education Stage. En aquesta edició l’espai educatiu matinal comptarà amb cinc big bands de diferents parts del món, les quals es complementaran a les tardes amb la programació habitual del festival. Segons ha avançat el director de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro, en aquest 10è aniversari es potenciarà el Jazzing amb sis concerts diaris.

Chamorro rememora que en el primer Jazzing Festival ja van aconseguir reunir deu big bands, “una cosa poc vista en un festival de jazz”. “Durant aquests deu anys han format part del cartell pràcticament tots els músics del panorama jazzístic català -tant músics consolidats, com a figures emergents, que han presentat els seus primers treballs com leaders- i artistes internacionals com Scott Hamilton, Scott Robinson, John Allred, Dick Oatts, Dena DeRose, Luigi Grasso, Fredrik Noren, Fredrik Limborg, la Stockholm Jazz Orquestra i Dmitry Baevsky”.

“La finalitat va més enllà de gaudir de la seva música: també està aprendre amb i d’ells, tal com porta fent la Sant Andreu Jazz Band durant els seus gairebé 18 anys d’existència. La millor manera de tocar jazz és escoltar, imitar, cantar, compartir i, a poc a poc, anar enamorant-te d’aquest ritme contagiós, el swing, i de la sonoritat del blues i de la possibilitat de crear, d’improvisar, ja des de ben petits”, sosté.

Fotografia | Sant Andreu Reunion Band // ORGANITZACIÓ

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt