El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una quarantena de textos es presenten al concurs Breus de Sant Andreu

Cultura

Èxit de convocatòria. La primera edició de “Breus de Sant Andreu” ha aconseguit aplegar fins a 38 textos teatrals en la primera fase del concurs. Gairebé una quarantena de propostes inèdites de les quals el jurat n’ha escollit quatre per ser representades al recinte de la Fabra i Coats aquests propers 19, 20 i 21 de juliol. Tal com exposen des de l’organització, la iniciativa té com a objectiu impulsar la creació escènica entre dramaturgs novells i reivindicar la tradició teatral i associativa de Sant Andreu.

 

Els textos que es representaran són ’14:56′ d’Andreu Caritg, ‘Una proposta indecent’ de Robert Rodríguez, ‘Memòries d’un Polidrama’ de Carla Fajardo i ‘La memòria’ de Sara Cañete; escollits entre els 38 que van concursar en aquesta primera edició. Les direccions dels espectacles aniran a càrrec dels quatre grups de teatre que participen a la proposta: Marta Genís, de Clip Teatre, Miquel Àngel Mateu, de Forat Sense Fons de l’Ateneu de Sant Andreu, Marta Tolrà, de Sant Pacià Teatre i Siscu Valenzuela del Grup Teatral Antifaz.

Les obres es representaran en dos escenaris diferents situats a l’exterior de la Fabra i Coats. El format pretén que tot plegat sigui un espectacle itinerant, ja que permetrà fer dos grups de públic més reduït i representar les peces un total de sis vegades en tres dies. Les entrades tenen un preu únic de 8 euros i es vendran el mateix dia a la taquilla. Des de l’organització es recomana anar amb temps, ja que les representacions comencen a les 19.30 hores i la venda d’entrades acaba deu minuts abans.

Més enllà de poder representar l’obra davant de tot el veïnat, els quatre dramaturgs guanyadors obtindran com a premi el 10% del total recaptat durant els dies de la representació per cada text escollit. Al cap i a la fi, des de l’organització destaquen que la convocatòria vol ser “una oportunitat pels dramaturgs que s’inicien en el sector”, de manera que “els autors ja professionals en el circuit teatral no s’han pogut presentar”.

Breus Sant Andreu compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Andreu, l’Ateneu Harmonia, Òmnium Cultural Barcelona-Sant Andreu.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt