El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Quatre entitats teatrals impulsen el concurs ‘Breus Sant Andreu’

Cultura

Creació teatral oberta a tothom. Quatre entitats teatrals locals han sumat esforços per impulsar el concurs ‘Breus Sant Andreu’. Un projecte que té com a objectiu donar una oportunitat als dramaturgs novells, els quals podran optar a representar la seva obra a la Fabra i Coats aquest proper juliol.

Banner Ajuntament 300x250
 

Les entitats que hi ha darrere del projecte són Sant Pacià Teatre, Grup Teatral Antifaz, Clip Teatres i Forat Sense Fons de l’Ateneu de Sant Andreu. Quatre companyies de referència que representen la tradició teatral local i que aportaran els membres del jurat. Quina serà la tasca d’aquest darrer? Escollir les quatre obres que es representaran a la mostra final el 19, 20 i 21 de juliol. El termini per presentar els guions inèdits i en català serà del 21 de març al 31 de març. A més, des de l’organització destaquen que l’obra només pot tenir un màxim de quatre actors i no podrà superar els 15 minuts.

Més enllà de poder representar l’obra davant de tot el veïnat, els quatre dramaturgs guanyadors també obtindran com a premi el 10% del total recaptat durant els dies de la representació per cada text escollit. Al cap i a la fi, des de l’organització destaquen que la convocatòria vol ser “una oportunitat pels dramaturgs que s’inicien en el sector”, de manera que “els autors ja professionals en el circuit teatral no es podran presentar”.

El dictamen del jurat, format per un representant de cada companyia i un professional del sector, s’anunciarà durant la setmana del 22 al 26 de maig del 2023. En paral·lel, la producció i assaig de les obres seleccionades començarà al mes de juny i s’allargarà fins a l’estrena. La posada en escena del text estarà dirigida per quatre directors diferents (un de cadascuna de les quatre companyies organitzadores) i aquests s’encarregaran de l’elecció dels intèrprets, la posada en escena, l’organització dels assaigs i l’atrezzo.

Fotografia | Hernán Piñera

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt