El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La 9a edició de l’Altre Festival consolida la seva aposta per la salut mental

Cultura

El festival on la salut mental és la protagonista torna a la Fabra i Coats. El recinte fabril acollirà els propers 9, 10 i 11 de juny la novena edició de l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental. Un esdeveniment que aplega teatre, dansa, música, poesia i nous formats escènics amb espectacles que donen visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental i sense, i aquelles que reflexionen sobre la salut mental.

 

El festival, pioner en el seu àmbit, està orientat a esdevenir un espai de trobada, intercanvi, creació i participació entre persones amb problemes de salut mental i sense, les arts escèniques, el públic i tota la ciutadania. Tal com destaquen des de l’organització, els seus objectius son millorar el benviure, lluitar contra l’estigma, promoure la diversitat i l’accessibilitat al món cultural i investigar sobre nous formats escènics.

Per a l’edició d’enguany, l’Altre Festival comptarà amb més de 30 espectacles, entre els quals hi haurà històries diverses com la proposta de Dones i Salut Mental o creacions teatrals col·lectives com Temps de dansa. Per a la jornada d’inauguració del proper divendres 9 de juny està prevista l’actuació de Teatro de Pacotilla, Fito Conesa, Col·lectiu Estampa, Cía. Silvia Batet o Pensativos en equilibrio, entre d’altres.

L’Altre Festival aplegarà 30 espectacles de companyies professionals i amateurs // CEDIDA

Pel que fa a la sessió de dissabte, aquest s’orientarà sobretot a la dansa. Set companyies de dansa professionals i aficionades d’arreu del món, entre elles Yana Reutova Dance (Ucraïna), Sònia Gómez i Encarni Espallargas, formaran part de la programació. I ja de cara a diumenge serà el torn de la bellesa poètica que aportaran les dones de Brasil, França, Anglaterra, Ucraïna, així com de grups locals.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt