El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Desenes de veïns tornen a collir les taronges amargues per fer melmelada

Societat

Per tercer any consecutiu, desenes de veïns de Sant Andreu de Palomar han baixat aquest divendres als carrers del Casc Antic per collir centenars de quilos de taronges amargues. A diferència d’anys anteriors, enguany l’espigolada s’ha traslladat a un divendres amb l’objectiu de facilitar la participació als alumnes del nucli urbà. En aquest cas, els estudiants convidats han estat els del FEDAC Sant Andreu. Si bé a hores d’ara encara no hi ha xifres oficials dels nombre de quilos collits, s’espera que el resultat sigui similar al d’anys anteriors.

 

Respecte a la qualitat del producte final, cal tenir en compte que l’Agència de Salut Pública s’encarrega d’analitzar les taronges per tal que després siguin processades i transformades en melmelada a l’obrador de la Fundació Espigoladors. Una melmelada batejada amb el nom de La Marga, que serà distribuïda entre les entitats socials de la ciutat amb l’objectiu que puguin omplir part del rebost de les persones que pateixen situacions de pobresa alimentària o risc d’exclusió social.

Des d’Espigoladors destaquen els beneficis que aporten aquest tipus de collites als tarongers: “En el cas dels cítrics, si se’ls recullen els fruits està comprovat que la collita del següent any sempre serà superior i de millor qualitat, mentre que, de forma paral·lela, es resol el problema de neteja de l’espai públic perquè s’evita que les taronges caiguin a terra”. En l’edició del 2022, el projecte va comptar amb la participació de més de 160 persones en les espigolades i es van recuperar i transformar un total de 2.639 quilos de taronja amarga. El resultat van ser 11.400 unitats de melmelada La Marga que es van distribuir entre diferents entitats socials de la ciutat.

la regidora Lucía Martín també ha participat en l’espigolada // BCN Sant Andreu

Per últim, recordar que la primera espigolada que es va dur a terme a la ciutat va ser precisament a Sant Andreu l’any 2021. En aquella edició hi van participar 25 voluntaris, l’equip de la Fundació Espigoladors i professionals de Parcs i Jardins, els quals van collir un total de 800 quilos de taronges amargues, les quals van permetre elaborar 3.000 pots de melmelada natural.

Fotografia | Els alumnes del FEDAC Sant Andreu recullen les taronges amargues // BCN Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt