El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els veïns de Sant Andreu són els més immunitzats de Barcelona

Societat

Líders en vacunacions l’any 2021. Segons les dades del Departament de Salut, els veïns de Sant Andreu de Palomar són els que més immunitzats estan davant la COVID-19 de tota Barcelona. Més concretament, els veïns que tenen com a referència el CAP de Casernes són els que més han complert amb la recomanació de posar-se la pauta completa: fins al 84,4% ho han fet, mentre que la mitjana de la ciutat és d’un 79%.

Banner Ajuntament 300x250
 

Pel que fa al veïnat que depèn del CAP de la Meridiana, aquest també s’han inoculat els dos (o tres) vaccins en un percentatge superior a la mitjana barcelonina: fins al 81,3% de la població ho ha fet. De fet, els adolescents d’entre 12 i 14 anys i els adults de 30 a 39 anys que depenen d’aquest CAP són els que més s’han vacunat de tota la ciutat (el 79% i el 81%, respectivament).

En paral·lel, al CAP Casernes també compten amb més rècords generacionals: els seus usuaris d’entre 40 i 49 anys, i de 50 a 59 anys també són els que més han seguit la recomanació de vacunar-se de tota Barcelona (88% i 92%, respectivament). Xifres a les qual cal sumar la dels seus adolescents: també són els que més es vacunen de tota Barcelona (78%), precisament només per darrere d’aquells que tenen com a referència el CAP Meridiana.

Per últim, afegir que des d’aquest dilluns el nou poliesportiu municipal Camp del Ferro s’ha tornat a convertir en un punt de vacunació contra la Covid-19. L’objectiu, segons han comunicat els responsables del centre, és “ajudar a descongestionar el CAP de la Sagrera”. En aquest sentit, recordar que la vacuna redueix les possibilitats de contagiar-se i, sobretot, resulta ser la millor eina per evitar complicacions sanitàries greus o la mort.

Només entre la setmana del 3 al 9 de gener al districte s’han notificat 3.190 positius a les proves PCR o tests d’antígens, 1.189 dels quals a Sant Andreu de Palomar (la pitjor setmana des que va començar la pandèmia).

Fotografia | CAP Casernes

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt