El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Reis Mags arriben a la plaça de l'Estació de Sant Andreu / DGM

La Cavalcada dels Reis d’Orient tornarà sense caramels

Cultura

Després que l’any passat l’Ajuntament de Barcelona vetés totes opcions presentades per les entitats per poder celebrar la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, enguany Sant Andreu que podrà gaudir de la nit més màgica de l’any. “Sí que hem patit per una possible suspensió per la Covid-19, però nosaltres hem confiat molt en la màgia dels Reis d’Orient i, aquest any, des que vam veure que era possible, hem posat tots els esforços en poder-la tirar endavant dins de la situació que tenim”, expliquen fonts de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar.

 

El seguici, organitzant de forma conjunta amb la Comissió de Festes de la Sagrera, seguirà el mateix fil argumental que anys anteriors: aparició màgica a la plaça de l’Estació (17.30 hores), la recepció del pa, la sal i la clau que obre totes les portes de Sant Andreu des del balcó de l’Ajuntament i el comiat des de la plaça de Masadas (20.30 hores). Tres moments estel·lars que comptaran amb tot un espectacle de música i llum i que aniran entrellaçats mitjançant una Cavalcada que resseguirà el recorregut tradicional.

Des de l’organització també assenyalen que, tot i no haver-hi controls d’aforament en celebrar-se a l’aire lliure, tant el públic com els membres del seguici i Ses Majestats hauran de portar mascareta: “Hi haurà recollida de cartes perquè els Reis i els patges portaran guants i mascareta, però aquesta vegada no podran fer petons o abraçades per prudència; hem de recordar que són grans i hem de vetllar per tots ells”. A més, la Cavalcada s’ha hagut de reestructurar i no comptarà amb tantes entitats com altres anys, sigui per positius entre els seus membres, sigui per la situació en la qual es troben: “Algunes ens han comunicat que els sap molt de greu no poder participar, però hem d’entendre plegats que estem en una situació transitòria”, lamenten.

Enguany no es podran repetir les imatges de petons als Reis d’Orient // DGM

En paral·lel, destacar que una altra de les grans absències d’aquest 2022 seran els caramels. Segons assenyalen des de l’organització, aquesta és “una decisió que hem hagut de prendre les comissions de festes a partir de les recomanacions que ens ha fet arribar el PROCICAT, al final hem considerat que és més important fer la Cavalcada que repartir caramels”, exposen.

Per últim, una darrera petició: demanen al veïnat que es reparteixi al llarg dels nou quilòmetres del recorregut per evitar aglomeracions en llocs concrets. “Els Reis passaran a una velocitat prou lenta perquè puguin ser vistos per tothom i pugui creuar-se mirades d’il·lusió amb tots els nens i nenes”. En menys de 48 hores, la il·lusió tornarà a regnar als carrers de Sant Andreu i la Sagrera.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt